4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Çöp toplayan çocuklar 'çim hokeyci' oldu

Diyarbakır sokaklarında sakız ve mendil satan, çöp toplayan çocuklar, geleceğin sporları arasında gösterilen çim hokeyi için kurulan takımın vazgeçilmez oyuncuları oldu.

Yetenekli çocukları çim hokeyi sporuna kazandırmak için çalıştıklarını belirten Diyarbakır Çim Hokeyi Temsilcisi Veysi Koyun, "Amacımız, risk altında bulunan çocukları, spor yoluyla topluma kazandırmaktır" dedi.

24 Haziran 2004 tarihinde ’Spor İle Tanış Projesi’ kapsamında Diyarbakır’da başlatılan spor etkinlikleri kapsamında, sokakta çalışan çocuklar çim hokeyi ile tanıştırıldı. Kısa sürede, yabancı oldukları bu sporu, antrenör gözetiminde çalışarak öğrenen 40 çocuk, çim hokeyi takımı kurdu. İş ve okuldan arta kalan zamanlarını çim hokeyi oynayarak geçiren çocuklar, Türk Milli Takımı’na seçilmek için büyük çaba gösteriyor.

Çim hokeyinin Türkiye’de yeni bir spor olduğunu belirten Çim Hokeyi Temsilcisi Veysi Koyun, "Olimpiyat sporları arasında yer alan çim hokeyini ülke sporuna kazandırmak istiyoruz. Spor İle Tanış Projesi kapsamında Diyarbakır’da çim hokey takımını kurmak için çalışmalara başladık. Çocuklar yeni gördükleri spora büyük ilgi gösteriyorlar. 3 - 5 sporcu ile antrenmanlarına başlamıştık, şu an 200 lisanslı sporcuya ulaştık. 3 takım halinde Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz" dedi.

Sokakta çalışan çocukların çok yetenekli olduğunu ifade eden Veysi Koyun, "Projenin 2. ayağını 75. Yıl Çocuk ve Eğitim Merkezi’nde başlattık. Sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocukları, spor vasıtasıyla topluma kazandırmak istiyoruz. 3 aydan bu yana sokakta çalışan çocuklar ile yaptığımız antrenmanlar yüksek tempoda geçiyor. Daha önce Çocuk Merkezi’ne kayıtlı 3 başarılı sporcuyu, Ankara’da yapılan 14 yaş altı Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası’na götürdük. 28 Nisan’da Ordu İli’nde yapılacak olan Türkiye 18 yaş altı bayanlar ve erkekler Çim Hokeyi Şampiyonası için Diyarbakır’da oluşturulan karma takıma sokakta çalışan 5 çocuk seçildi. Uzun süre spordan mahrum kalan bu çocuklar, imkan tanınması halinde çok daha başarılı olacaklardır" diye konuştu.

Okul dışında her gün mendil satarak ailesine katkıda bulunan Erdal Karahan, "Çim hokeyinin ne olduğunu burada öğrendim. Daha önce futbol oynamayı çok seviyordum, artık benim için varsa yoksa çim hokeyi" dedi.

5 yıldan bu yana sokaklarda eski eşyaları toplayarak çalışan Emrah Aydın ise, "75. Yıl Çocuk ve Eğitim Merkezi’nde çim hokeyi ile tanıştım. Okul ve işten kalan boş zamanlarımı idman yaparak geçiriyorum. Çim hokeyini, daha önce televizyonda izlemiştim. Bana, zengin çocuklarının keyif için yaptığı bir spor olarak görünmüştü. Kısa sürede oyunun nasıl oynandığını öğrendim. Ankara’da yapılan turnuvalara katıldım. Bu sporu herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Ordu’da yapılacak olan Türkiye 18 yaş altı Çim Hokeyi Şampiyonası’na katılacak çocuklara, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürü İslam Çetin tarafından eşofman ve ayakkabı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 11:42:56
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 12:21:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?