5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Çöplüğü park yaptılar

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Gençlik Çalışma Grubu, "Düşünüyoruz, Sorguluyoruz, Üretiyoruz" sloganıyla başlattığı gençlik kampının ardından İplik Mahallesi'ne el birliğiyle park yaptı.

Yenişehir Belediyesi Gençlik Çalışma Grubu üyesi çok sayıda genç, "Düşünüyoruz, Sorguluyoruz, Üretiyoruz" sloganıyla gençlik sorunlarının tartışıldığı 4 günlük kampın ardından İplik Mahallesi Eğitim Destek Evi'nin çevre düzenlemesini el birliğiyle yaparak mahalle sakinlerine park kazandırmış oldu. Daha önce çöplerin atıldığı alanı temizleyerek alanı yeşillendiren ve çöp kutuları yerleştiren gençler, alanda yaptıkları sahne ile mahalle sakinlerinin düğünlerini yapabilecekleri mekanı da oluşturmuş oldu.

Gün boyu süren yoğun çalışmanın ardından Yenişehir Belediyesi çocuk folklor grubu, mahalle sakinlerine yönelik yerel oyunlar sergiledi. Etkinliğe katılan çok sayıda kişiye hitaben konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk, Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasında, "İşlerimizin çok olduğunu biliyoruz. 80 yıldır şehrimizde çalışma yapılmamış, sorunlarımız çözülmemiştir. Belediye olarak 9 yıldır görevdeyiz. Bu sürede çok önemli alt yapı ve üst yapı çalışması gerçekleştirdik. Ama bunu yeterli olarak görmüyoruz. Daha çok çalışmalıyız. Son dönemlerde yapılan açıklamalarla bizlere hakaret edilmek isteniyor. Gerçekleştirdiğimiz hizmetler görmezden geliniyor. Bundan sonra da sizlerin sorunlarını çözmek için seferber olacağız" dedi.

Yenişehir Belediyesi Gençlik Korosu ile Kesk Müzik Grubu daha sonra birer konser verdi. Coşkulu anların yaşandığı etkinlik, gençlerin mahalle sakinleriyle birlikte halay çekmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 11:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?