4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Çöplük evde bir de hayvan besliyor

Diyarbakır’da oturduğu evini defalarca çöp deposu haline getiren İhsan Akülker adlı vatandaş, evde beslediği kedilerin dışkılarını tavuklara yediriyor.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Amiri Nurullah Süer, "Sağlıksız şartlarda yaşayan İhsan Akülker adlı kişiyi temizlik konusunda ikna edemiyoruz. Biz temizliyoruz, o kirletiyor" dedi.

Ofis semti Rızvanağa Sokak’ta ikamet eden İhsan Akülker adlı vatandaş, oturduğu evi çöp deposuna çevirdi. Evden yayılan aşırı çöp kokusundan rahatsız olan vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Yenişehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin, daha önce 3. defa temizledikleri evin İhsan Akülker adlı vatandaşa ait olduğu ortaya çıktı.

Oturduğu evde hindi, kaz, güvercin, tavuk ve kedi besleyen İhsan Akülker, belediyenin temizlik konusundaki uyarısını dikkate almayarak, evini sürekli çöp deposuna çeviriyor. Belediye görevlilerine "Evimi temizleyin" diyen İhsan Akülker, "Grafik Sanatları Akademisi mezunuyum. Sokakta yaşayan hayvanları ’üşümesin’ diye evde besliyorum. Hayvanların temiz dışkılarını tavuklara yediriyorum" dedi.

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine evde denetlemelerde bulunduklarını söyleyen Belediye Zabıta Amiri Nurullah Süer, "İhsan Akülker adlı vatandaşın ikamet ettiği evi daha önce 3 defa temizledik. Buna rağmen evi tekrar çöp deposu haline geldi. Kötü koku saçan evi temizlemek için harekete geçeceğiz. Evi boya badana yapıp vatandaşımıza teslim edeceğiz. Tek endişemiz, evin yine çöp deposu haline gelecek olması. Biz temizliyoruz, O kirletiyor" diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde temizlenecek olan ve elektrik tesisatından yoksun, örümcek ağları ile örülü evde, hayvan dışkıları ile birlikte çok sayıda tüketilmiş gıda malzemelerinin kapları bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 11:43:00
Güncelleme :3 Nisan 2005 Pazar 12:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?