5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanı Gül Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezisi kapsamında Diyarbakır'a geldi.


Şırnak'tan helikopterle Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı Gül, havaalanında Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Vekili Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile AK Parti milletvekilleri tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, VIP salonunda kısa bir süre dinlendikten sonra cuma namazını kılmak için Sümer Camii'ne gitti. Geçtiği yol güzergahına güller dökülen Gül, konvoyun önünü sık sık keserek sevgi gösterilerinde bulunan Diyarbakırlılar'ı selamladı. Vatandaşlarla tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, ezilme tehlikesi geçirdi. Bu arada bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanağını okşadı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yol güzergahında ellerinde Türk bayrakları sallayan çocukları öpmek isteyen Cumhurbaşkanı Gül, sık sık makam aracını durdurarak aracından inip çocukları sevdi.


Sümer Camii girişinde güllerle karşılanan Gül, caminin içine girerken avluda toplanan kalabalık alkışlar eşliğinde, "Diyarbakır seninle gurur duyuyor. Cennetin gülü Diyarbakır'da" sloganları attı. Camiye basın mensupları alınmadı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 13:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?