5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanının affetti teröriste 6 yıl

"Terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak" suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılan ve daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilen bedensel engelli terörist, serbest kaldıktan sonra terör örgütü PKK adına yeniden faaliyet yürüttüğü iddiasıyla yargılandığı ikinci davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, tutuklu sanık Mürşit Aslan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar Hamit Çelik, Ali Fidan ve Masum Özçelik hazır bulundu.

Sanık avukatı, müvekkili Mürşit Aslan'ın bulunduğu fiziki konum itibariyle söz konusu faaliyetleri yürütecek durumda olmadığını savunarak, beraatına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan sanıklar Mürşit Aslan ve Hamit Çelik'in 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, diğer sanıklar Ali Fidan ve Masum Özçelik'in ise beraatına karar verdi.

Mardin'in Derik ilçesinde, 1991 yılında Kaymakamlık lojmanı ve İlçe Emniyet Amirliğine yönelik gerçekleştirilen ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırının ardından kaçan terör örgütü üyesi Mürşit Aslan, ilçe çıkışındaki çalılık alanda üzerinde 1 adet mavzer marka tüfek ve 1 adet tabanca ile yaralı olarak yakalanmıştı.
A.A.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 14:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?