7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dağ taş esrar dolu

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya ait olduğu tahmin edilen 376 kilogram esrar ele geçirildi.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan olayla ilgili açıklamada, Diyarbakır'ın Lice, Silvan, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde bulunan kırsal alanlarda uyuşturucu madde ticaretine yönelik operasyonların devam ettiği belirtildi.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca 21 Mayıs tarihinde Lice'nin Çavundur ve Dolunay köyleri ile Kocaköy-Boyunlu köyü kırsalında yapılan aramalarda taş yığınları ve ormanlık alana çuvallarda gizlenmiş halde 248 kilogram toz esrar, 75 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram kenevir tohumu ele geçirildiği bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin terör örgütü PKK'ya ait olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 19 Mayıs tarihinde Sur Mermer bölgesinde kaçmaya çalışan bir araçta 51.5 kilogram kubar esrar, Kurtalan-İstanbul seferini yapan trende ise 20 Mayıs tarihinde yapılan aramada da 2.1 kilogram toz esrar bulunduğu belirtildi. Valilik açıklamasında, şu bilgilere yer verildi:
''Diyarbakır genelinde son bir haftada toplam 250.1 kilogram toz esrar, 126.5 kilogram kubar esrar ve 39 kilogram kenevir tohumu ele geçirilmiş, kaçmaya çalışan araç sürücüsü ile trendeki esrarın sahibi tutuklanmıştır.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin devamlılığının sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, terör örgütü PKK'nın en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir.''
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 15:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?