7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Darbe' sergisi DSM'de

Tophane Outlet Sanat Galerisi'nde geçen yıl gerçekleşen "Darbe" sergisi Diyarbakır`a taşındı. Darbe'nin devamı niteliğinde ve 12 Eylül'e bir gün sonrasından bakan "13 Eylül" adlı serginin Diyarbakır Sanat Merkezi'nde (DSM) açılışı gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşi Reyhan Yalçındağ ile birlikte katıldığı sergi kentteki sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Küratör Azra Tüzünoğlu ve sanatçı Şener Özmen'in eşliğinde sergiyi gezen Baydemir; Halil Altındere, Canan, Aslı Çavuşoğlu, Köken Ergun, Bengü Karaduman, Şener Özmen, Özlem Sulak ve MSGSÜ Kolektif Bellek Grubu'nun çalışmalarını çok beğendiğini ifade ederek sanatçıları kutladı.

Açılışta konuşan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, bu serginin DSM'nin Diyar Galeria'daki son sergileri olacağını söyleyerek bundan sonra DSM'nin sergilerini kentin diğer sanat mekanlarında sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, DSM'nin kentteki kültür ve sanat çalışmalarına çok önemli bir katkı sunduğunu belirterek "Siz kentin en güzel renklerinden birisiniz. Büyük bir memnuniyetle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da belediyemizin bütün mekanları DSM'ye tereddütsüz açık olacaktır" dedi. Aynı zamanda her şart ve koşulda ortak projeler için de hazır olduklarını ifade eden Baydemir, sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Bir sanat eserini yorumlamak ve bir algı çıkarmak için o eserde konuşulan dili bilmek gerekmediğini söyleyen Baydemir, "O esere bakmak bence yeterli miktarda anlaşılmayı sağlıyor. Dolayısıyla sanatın dili yoktur, sanat çok dillidir. Sanat evrenseldir" dedi. Toplumu bellek kaybına uğratmamak gerektiğini belirten Baydemir, "30 yıldır büyük bir yanlışın yaralarını halen sarmış değiliz. Umarım ortak çabayla barış, dostluk, hoşgörü belleğini hep beraber yaratır, geçmişimizde tüm hataları görerek bunların kaynaklarını ortadan kaldırırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 17:43:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 18:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?