8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Darbecilere suç duyurusu

REFERANDUMUN ARDINDAN

Hakpar Genel Başkanı Bayram Bozyel ve beraberindekiler, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

Tüm Türkiye genelinde dün sabah saatlerinde başlayan yeni anayasa oylamasının tamamlanmasının ardından 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için Hakpar Genel Başkanı ve beraberindeki 20 kişilik bir grup Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu. Hakpar Genel Başkanı Bayram Bozyel, basın mensuplarının soruları üzerine şöyle konuştu: "12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumun bitmesinin ardından 12 Eylül darbecilerini koruyan 15'nci maddenin kaldırılmasıyla bizde suç duyurusunda bulunmaya geldik.

Kürt halkına karşı gerçekleştirilmiş faşist darbe ile bütün demokratik çalışmalar men edilmiştir. Diyarbakır Cezaevinde bir çok kişi işkencelere maruz kalmıştır. Diyarbakır Cezaevinde bir soykırım yapılmış ve yüzlerce arkadaşımız katledilmiş, binlercesi sakat bırakılmıştır. Yapılanlar sadece cezaevinde yapılanlar ile sınırlı değil. İnsanlarımız faşit cunta tarafından asılmıştır. Bugün hala sonuçlarını yaşadığımız savaş ve sonuçları bilinsinki 12 Eylül darbecilerinin ve cezaevinde yapılanların sonucu bir zemin yaratmıştır."

12 Eylül de uygulamaların insanlık dışı olduğunu anlatan Bozyel, şunları söyledi: "Türkiye, 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap sormadan gerçek anlamda demokratik bir anlamda siyaset yapamaz tarihini temizleyemez. Biz bu zamanı yaşamış bir parti olarak bu süreç için sadece mahkeme ile kalmayacağız, 12 Eylül darbecilerinin teşhir edilmesi için çok yönlü kampanyalar yapacağız. Türkiye dün kabul edilen referandum paketi ile köklü bir adım atmış, yeni bir demokrasi ve yeni bir anayasa için başlangıç yapmıştır. Hepimize büyük bir görev düşüyor ve geçmişle hesaplaşıp yep yeni bir yüzle tanışmaktır. Biz bu paketi Türkiye'nin demokratikleşmesi için destekledik ve AK Parti ile aynı saflarda yer aldık ve diliyoruz ki bu süreçte yeni bir anayasa için bir süreç başlatmayı temenni ediyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından Hakpar Genel Başkanı Bayram Bozyel ve beraberindekiler 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 13:38:04
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 18:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?