7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Davulcular kimliklendi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahur davulcuları için Diyarbakır Valiliği’nce davul çalma izin kartı verilirken, korsan davulcuların da önüne geçildiği belirtildi. Diyarbakır İl Valiliği’nce uygulamaya koyulan davul çalma izin kartı, davulculardan da büyük ilgi gördü. Bu uygulamadan memnun olan sahur davulcuları, geçmiş yıllarda Ramazan ayı boyunca kendilerinin davul çaldığını, ancak parayı hiç alakası olmayanların topladığını söyleyerek, uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler. Korsan davulcuların önüne geçileceği ve vatandaşların da gelen davulculardan mutlaka kimlik kartı göstermelerinin istenmesi gerektiği belirtildi.


Diyarbakır’ın Şehitlik semtinde sahur vaktinde davul çalan Müslüm Gezginci, "Geçen Ramazan aylarında para topladığımız zaman önümüze zorluklar çıkıyordu. Vatandaşın kapısına gittiğimizde ’size kaç kez para vereceğiz’ diye bağırıp bizi kovuyorlardı. Bu uygulamadan sonra artık bu tür sorunlarla karşılaşmıyoruz" dedi.


Badin Çiftçi de geceleri geç vakitlerin büyük tehlikelerle dolu olduğunu ifade ederek, "Davulcuların en büyük korkuları sokak çocukları ve sarhoşlardır. Sürekli tehdit edilip korkutuluyoruz. Bu nedenle biz de artık tek başımıza değil, 4 akraba ve arkadaş ile sokakların yolunu tutuyoruz. Can güvenliğimiz yok ama ekmek parası için mecburuz" diye konuştu.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 11:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?