7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DBŞT iki oyunun prömiyerini yaptı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR TİYATROSU'NDAN 2 OYUN

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) biri çocuk oyunu olmak üzere iki oyunun prömiyerini yaptı. "Şok Durumları" adlı oyun izleyiciden tam not alırken, kamusal alanda ilk kez oynanan Kürtçe çocuk oyunu "Çiya Gihaşt Behre" (Dağ Denize Kavuştu) ise çocuk izleyicilerin beğenisini topladı.

Yeni sezona donanımlı bir şekilde başlayan DBŞT "Şok Durumları" adlı oyunun prömiyeriyle izleyici karşısına çıktı. Yoğun ilgi gösterilen oyunu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Şimşek ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de izledi. Oyunun ardından oyuncuları çiçek vererek kutlayan Başkanvekili Şimşek yaşanan toplumsal sorunları, olayları, acıları sanatın diliyle anlatmanın kutsal ve değerli bir emek olduğunu söyledi. DBŞT'nin tiyatro ve tiyatroculuk için gösterdiği çabayı bugüne

kadar olduğu gibi bundan sonra da daha da büyütüp güçlendirerek yoluna devam edeceğini söyleyen Şimşek, "Oyuncularımız çok zor ve zahmetli bir görevi yüklenmiş bulunmaktalar. Toplumsal sorunları, acıları, sevinçleri esas alarak yola koyulan tiyatro topluluğumuza Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür ediyoruz" dedi.

DBŞT'nin prömiyerini yaptığı bir diğer oyun ise kamusal alanda oynanan ilk Kürtçe çocuk oyunu olma özelliğine sahip "Çiya Gihaşt Behre" (Dağ Denize Kavuştu) adlı oyun oldu. Çocuk izleyicilerin keyifle izlediği oyunda dağ köyü ile deniz köyü arasındaki artık nedeni bile unutulmuş bir düşmanlığın çocukların umudu üzerinden aşılması anlatılıyor. Çocukların kahkalarla izlediği oyunun ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Muharrem Cebe performanslarından dolayı oyuncuları tebrik etti. Yıllar

önce Ülker Köksal tarafından yazılan ve birçok tiyatronun her yıl repertuarına aldığı, aynı zamanda kitap olarak da ilgi gören "Dağ Denize Kavuştu", bu yıl Kürtçe olarak oynanacak. Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Kemal Ulusoy tarafından Kürtçe'ye çevrilen oyun her Pazar günü saat 11.00'de Diyarbakırlı çocuklarla buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 11:37:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 16:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?