7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DEHAP Diyarbakır İl Başkanı DGM'ce serbest bırakıldı

DEHAP Diyarbakır İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında, PKK/KADEK terör örgütünü övücü konuşmalar yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan İl Başkanı Celalettin Birtane, çıkarıldığı DGM tarafından serbest bırakıldı.


DEHAP Diyarbakır İl Başkanı Celalettin Birtane, partisi tarafından düzenlenen basın açıklamasında PKK/KADEK terör örgütünü övücü konuşma yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyet'te sorgulaması yapılan Birtane, daha sonra Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sevk edildi. DGM'de ifadesi alınan Birtane'yi, bina dışında DEHAP'lılar bekledi. DGM önündeki partililerin dağılmasını isteyen polis ve DEHAP'lılar arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, DGM çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldılar.

Gerginlik üzerine DGM'ye gelen Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, DEHAP'lıları sakinleştirmeye çalıştı. DGM'de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Birtane'yi, partililer alkış ve zılgıtlarla karşıladılar. Toplanan kalabalık, sessiz bir şekilde dağılırken, Celalettin Birtane açıklama yapmadan aracına binerek DGM'den ayrıldı.


DEHAP İl Başkanı Celalettin Birtane'nin gözaltına alınması ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan İHD Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesin şiddet içermeyen ve şiddete çağrı yapmayan açıklamalar yapmaya hakkı olduğunu belirterek, "İnsanların her türlü şiddet içermeyen açıklama yapma hakkı vardır. Bu hak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi tarafından güvence altına alınmıştır" dedi.

DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 18:52:26
Güncelleme :19 Nisan 2004 Pazartesi 00:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?