8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DEHAP kadın kollarından telgraf eylemi

DEHAP Diyarbakır Kadın Kolları AB’ye üye ülkelere taleplerini bildirmek amacıyla Büyük Postane’den Brüksel’e faks çekti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DEHAP Kadın Kolları yöneticilerinden Telli Çiçek, sorunsuz bir Türkiye istediklerini belirterek, "AB süreci Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümüne engel değil. Kürtler Türkiye’de azınlık değildir, Cumhuriyet’in eşit ve iki asli kurucu üyelerinden biridir. Kürt halkının hakları yeni demokratik bir Anayasa’da tanınmalı ve hukuki güvence altına alınmalıdır. 17 Aralık yaklaşırken, AB ülkelerinin ve ülkemizin özellikle Kürt sorununun demokratik çözümü ile kadına yönelik şiddet konusunda gerekli düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bu temelde Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı, operasyonlar durdurulmalı, faili meçhul olaylar aydınlatılmalı, Kürt kimliği anayasal güvenceye kavuşturulmalı, Kürtler Cumhuriyet’in asli kurucularından biri olarak kabul edilmeli. Bölgenin ekonomik kalkınması amacıyla düzenlemeler yapılarak bölgeye yatırım yapılması sağlanmalı. Kadına yönelik her türlü eşitsizlik kaldırılmalı ve yasalarda toplumsal cinsiyet eşitsizliği giderilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup postaneye girerek, faks ve mektuplarını gönderdikten sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 10:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?