8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Demirbaş yarın hakim karşısında

Geçtiğimiz dönem Diyarbakır Sur Belediye Başkanı iken "Çok dilli belediyecilik" adını verdiği uygulaması nedeniyle Danıştay tarafından görevden alınan, 29 Mart seçimlerinde ise yeniden seçilen Abdullah Demirbaş ve meclis üyeleri hakkında söz konusu uygulama nedeniyle açılan davaya yarın devam edilecek.

Sur Belediyesi, 2006 yılında yaptığı anket çalışmasında belediye sınırları içerisinde Kürtçe ve Türkçe'nin yanında günlük yaşamda Arapça, Zazaca, Süryanice, Ermenice gibi dillerin konuşulduğu ve halkın bu dillerle hizmet beklediği sonucuna varmıştı. Sur Belediye Meclisi 2007 yılı Ocak ayında ise belediye hizmetlerini daha iyi yapabilmek ve halkın sosyolojik yapısına uygun olduğu gerekçesiyle "Çok dilli belediyecilik" olarak tanımladıkları bir uygulamaya gitme kararı almıştı.

Söz konusu kararın ardından Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Belediye Meclis üyeleri Danıştay kararı ile görevden alınırken Demirbaş, 29 Mart yerel seçimlerinde tekrar seçilerek göreve geldi. Demirbaş tekrar başkanlık koltuğuna otururken ''Çok dilli belediyecilik'' uygulaması nedeniyle açılan davaya yarın sabah devam edilecek. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demirbaş ve bazı Belediye Meclis üyeleri hakkında Anayasa'ya muhalefet, Türk Harfleri Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma gerekçesiyle açmış olduğu ceza
davasının karar duruşması yarın sabah görülecek. Duruşma, kararı imzalayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve 23 Belediye Meclis üyesinin katılımı ile sabah saat 09.00'da yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 14:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?