5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Demirbaş'ın aracına da el kondu

Danıştay 8. Dairesi tarafından görevinden alınmasına karar verilen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın makam aracına polis tarafından el konuldu.


Tunceli Belediyesi'nin davetlisi olarak, asfalt plentinin faaliyete geçirilmesi törenine katılan, Danıştay 8. Dairesi tarafından görevinden alınmasına karar verilen Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın makam otosuna polis tarafından icra takibi gerekçesiyle el kondu. Makam aracı trafik polisleri tarafından gece 23.30 sıralarında belediye binası önünde park halindeyken Emniyet Müdürlüğü garajına çekildi. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil'le birlikte bir açıklama yapan Abdullah Demirbaş,


uygulamanın Dünya'da bir ilk ve iyi bir misafirperverlik örneği olduğunu belirerek, "İcra takibi 2002 yılıyla ilgili ve bir başka araca ait. Makam otosu ise 2006 yılında alındı. Şimdi 2006 yılı icrası gibi gösterilerek aracımıza el kondu. Üzücü bir olay, yaşanmaması gereken bir olay" dedi.


Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ise yorumsuz bir olay olarak değerlendirdiğini belirterek, "Çok can sıkıcı bir olay, benim misafirime bu yapılıyor. Demek ki bu kente gelenlerin dikkatli olması gerekiyor. Emniyete telefon ettiğimde farklı, buraya geldiğimde farklı muamele anlatıldı. Hani televizyonlarda 'Yorumsuz' haberler olur ya bu da o türden bir olay" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?