5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Demirbaş'ın gözyaşları...

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ÖSS öncesi moral konserine katılan görevden alınan Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş gözyaşlarını tutamadı. Konsere katılan Demirbaş, alkışlarla ve "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.

Yenişehir Belediyesi tarafından Sümer Park'ta ÖSS sınavına girecek olan gençlere yönelik moral konseri verildi. Konsere, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, görevden alınan Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve çok sayıda belediye yetkilileri katıldı. Görevden alınan Demirbaş, salona girdiğinde alkışlarla ve "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı. Konser öncesi bir konuşması yapan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, görevden alınan Abdullah Demirbaş ve sur belediye meclisinin fesh edilmesinin, ülkenin hukuk ve demokrasi tarihine kara leke olarak geçtiğini belirterek, "Sayın Demirbaş'ı, bir yerde demokrasi mağduru olarak görmek gerekiyor. Bu demokrasinin mağdurları kervanına nice insanlarımız yer aldı. Belki yarın da nice insanlarımız yer alacaktır" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın konuşmasını dinleyen Abdullah Demirbaş gözyaşlarını tutamadı. Konuşmak için sahneye davet edilen Demirbaş, kendisinin ve hiç bir belediye başkanının makamlarla doğmadığını belirterek, "Ama biz kimliğimizle, dilimizle ve kültürümüzle doğduk. Biz makamları kaybedebiliriz. Ama bizi biz yapan kimliklerimiz kaybedemeyiz. Biz kendi kökenlerimizle okumalı ve bilinçlenmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra konsere katılan öğrenciler, Murat Batgi'nin komedi gösterisi ve Burhan Berken'in şarkılarıyla moral buldu.


İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 16:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEVTAP BİLİR IP: 88.251.150.xxx Tarih : 21.06.2007 17:49:46
SEN ÜLKEYİ BÖLECEKSİN ADINI DEMOKRASİ KOYACAKSIN. OLMAZ BÖYLE ŞEY.