7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Demirtaş Silvanlıları mitinge davet etti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı gezerek 'Barış Mitingi'ne davet etti, el broşürleri dağıttı.

Silvan'a gelen DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilecek 'Barış Mitingi'ne davet etti.

Demirtaş, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, DTP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, belediye encümenleri, DTP Silvan ilçe teşkilatı ile birlikte DTP İlçe binasının önünde toplanarak ellerindeki miting davetiyesini dağıtı. Demirtaş, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Asayiş Büro Amirliği önünde nöbet tutan polis memurlarına da barış mitingi için el broşürü dağıttı.

Demirtaş, 1 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenecek olan, "Onurlu bir barışa evet" mitingine davet yazılı broşürleri dağıtarak esnafı mitinge davet ettiğini anlatırken, "Halk kendi özgürlüğüne sahip çıktığı oranda öncüsü başarılı olabilir. Artık bu saatten sonra barıştan kaçmak mümkün değildir'' dedi.

Demirtaş, Diyarbakır'daki mitinge ilişkin olarak şunları söyledi:

"Biz DTP olarak barışa her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Fakat kamuoyunun da barışa destek vermesi gerekmektedir. Silvan DTP İlçe Teşkilatı olarak Silvan halkını 1 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirilecek olan 'onurlu bir barışa evet' mitingine davet ediyoruz."

BIÇAK SIRTI DÖNEM

Demirtaş şöyle devam etti: "Bıçak sırtı bir dönemden geçiyoruz. Halk ya kendi özgür iradesini ortaya koyacak ve kazanacak ya da bu halkın diline, kültürüne kilit vurmak isteyenler sonsuza kadar bunu başaracak. Halk baskı altında kendi özgür iradesini ortaya koydu ve kazandı. Halk 30 yıldır verdiği özgürlük mücadelesini bu kadar emek, bu kadar bedel sonucunda kazandı. Kürtler bir halk olarak kendilerini dünyaya ilan ettiler. Şimdiye geriye şu kaldı. Kürtlerin kazanmış olduğu özgürlük mücadelesini tescil etmek zorundalar. Şimdi bugünlerden geçiyoruz. Artık hiç kimse 'Kürt yoktur', 'Kart Kurt', 'Dili yoktur', 'Kültürü yoktur' diyemez.''

ÖZGÜRLÜK HAREKETİNİN DAYANAĞI HALKTIR

Kürtlerin özgürlük hareketinin dayanağının halk olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Halk kendi özgürlüğüne sahip çıktığı oranda öncüsü başarılı olabilir. Halk kendi partisine, kendi hareketine sahip çıktığı oranda başarılı olabilirler. Kürt özgürlük hareketinin dayanağı halktır. Başka hiçbir gücü, başka hiçbir dayanağı yoktur. Ne uluslararası güçlerden destek alır, ne para babalarından, ne holdinglerden, ne de aşiretlerden alır. Yalnızca halktan destek alır. Bu nedenle halkın desteği belirleyici olacaktır. Bu harekette sizin sokağa çıktığınız her anının bu harekete bir karşılığı olmuştur. Sizin yaptığınız her yürüyüşün bir karşılığı olmuştur. Sizin atığınız her sloganın bir karşılığı olmuştur. Asla boşa gitmemiştir. Silvan'da başta şehit ve şehit ailelerine ve emekçi kadrolara bir kez daha teşekkür ediyorum."

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 15:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?