7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Demirtaş'ın yargılanması sürüyor

Milletvekili olmadan önce terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV'ye konuşarak, "Suçu ve suçluyu övmek" fiilini işlediği için 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan, ancak Yargıtay'ın kararı bozarak, "Yasa dışı örgüt propagandası suçundan" yargılanmasını istediği Selahattin Demirtaş'ın davasına Diyarbakır'da devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Demirtaş katılmazken, avukatı hazır bulundu. Dava, sanık Demirtaş'ın ek savunmasının alınması amacıyla Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesi ve iddianamenin bir örneğinin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Milletvekili seçilmeden önce Roj TV'de yaptığı, konuşma nedeniyle, "Suçu ve suçluyu övmek" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanığın işlediği suçun, "Suçu ve suçluyu övmek" kapsamında olmadığı ve bu suçun 5 yıl hapis cezası öngören "Yasa dışı örgüt propagandası yapmak" kapsamında ele alınması gerektiğine karar vererek, dosyayı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etmişti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:27:28
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 14:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?