8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Demokrasi Platformu Diyarbakır'da ablukanın kaldırılmasını istedi

Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’daki operasyon bölgesi üzerinde bulunan ablukanın kaldırılması istendi.
Diyarbakır Demokrasi Platformu, kentte 4 günden bu yana devam eden operasyon ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Diyarbakır Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü, Mardinkapı semtinde bulunan polis noktasında gerçekleşen çatışma sonrasında, Abbas Yoldaş isimli bekçinin hayatını kaybettiğini ve bir güvenlik görevlisinin yaralandığını ifade ederek, "Bölgemizde son beş yıldır çatışmasızlık ortamının kalıcı bir barışa dönüştürülmesi için herkese ciddi sorumluklar düşmektedir. Abluka altına alınan bölgede çok ciddi hak ihlallerinin yaşandığına dair duyumlar almaktayız" dedi.
İnsan Hakları Derneği’ne yapılan iki başvurucunun anlatımlarının tüyler ürpertici olduğunu söyleyen Öncü, "Başvurucular Mardinkapı semtinde ikamet ettiklerini, çatışmanın yaşandığı geceden sonra çevreye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini, silah sesleriyle uyuyamadıklarını, çocukların bu seslerden dolayı korkup bağırdıklarını, bu seslerden ciddi travma yaşadıklarını, ektikleri bahçeye sulama ve bakım gibi işleri yapmak amacıyla gidemediklerini, topladıkları ürünleri pazara götüremediklerini ve çok ciddi maddi kayıplarla karşı karşıya kaldıklarını belirtip yardım istemişlerdir. Bu nedenlerden dolayı, ablukanın kaldırılarak yaşamın normale çevrilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 15:32:34
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?