2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Depremzede anne ve çocukları kayıp

Van'da meydana gelen iki depremde evleri hasar gören ve Van Valiliği tarafından Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait misafirhaneye barınmaları için gönderilen 46 yaşındaki Fadime Elmas, çocukları 15 yaşındaki Turan, 14 yaşındaki Revşan ile birlikte Cumartesi günü misafirhaneden ayrıldıktan sonra kendilerinden haber alınamadı.

Van'da hamallık yapah Abdulkadir Elmas, eşi ve çocuklarını bulmak için Diyarbakır'a gelerek polisi kayıp başvurusunda bulundu. Van'da 23 Ekim'de 7.2 ve 9 Kasım'da 5.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremde kentte geçimini hamallık yaparak sağlayan Abdulkadir Elmas'ın eşi Fadime, çocukları Revşan ve Turan ile birlikte oturdukları ev hasar görüp, kullanılamaz hale geldi. Van Valiliği, anne ile iki çocuğunu barınmak için önce İstanbul daha sonra da Antalya'ya götürüldü. Bu iki kentte bir süre barınan aile daha sonra iki hafta önce Diyarbakır'da depremzedelerin barındırıldığı Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Misafirhanesi'ne geldi. Geçen Cumartesi günü Fadime Elmas, çocukları Revşan ve Turan'ı da yanına alarak misafirhaneden ayrıldı. Eşi ve iki çocuğundan haber alamayan Abdulkadir Elmas, Diyarbakır'a gelerek onları aramaya başladı. Kendisinin hamallık yaparak yapar kazandığını ve bu yüzden Van'dan ayrılmadığını belirten Abdulkadir Elmas, Evimiz oturulamaz olduğu için valilik eşim ve çocuklarımı önce İstanbul, sonra Antalya, son olarak da Diyarbakır'a gönderdi. Burada kalan eşimle en son Cumartesi güne telefonla görüştüm. Ancak daha sonra hiç bir haber alamadım. Onların hayatlarından endişe duyuyorum dedi.

Elmas, eşi ve çocukları için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda da bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri Fadime Elmas, çocukları Revşan ve Turan'ın misafirhanede kaldıkları süre içinde her türlü gıda ve giyecek ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Fadime Elmas'ın tutarsız davranışlar sergilediğini belirten yetkililer, "Doktora götürmek istedik ancak direnip gitmedi. Van Valiliği ile irtibat kurup ailesinin bulunması ve anne ile çocuklarıyla ilgilenmelerini bildirdik. Ancak arayan soran olmadı. Özellikle çocukların mağdur olmaması için Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüşmelerde bulunduk. Çocukların evraklarının tamamlanmasını beklerken, Fadime Elmas, geçen Cumartesi günü hiç kimseye haber vermeden çocuklarını da yanına alarak misafirhaneden ayrılmış. Bizde ilgili yerlere durumu bildirdik" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2012 Çarşamba 13:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?