5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Derin devletle derin DTP

'Derin devletle derin DTP gerilimi tırmandırıyor...' 
Nokta Dergisi'ne konuşan Diyarbakır'ın AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kurt, şehrin içinde bulunduğu gerilimli durumu ilginç sözlerle anlattı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt 

Başkan Abdurrahman Kurt, devlet içinde çeteleşmiş güçlerle Demokratik Toplum Partisi (DTP) bünyesinde yer alan belli bir kesimin karşılıklı olarak Güneydoğu'daki gerilimi tırmandırdığını söyledi. Karşılıklı olarak tırmandırılan gerilimin DTP'ye yaradığını vurgulayan AK Parti İl Başkanı, şu ifadeleri kullandı: "Şemdinli provokasyonu, Kızıltepe provokasyonu ve geçen 28 Mart'ta yaşanan Diyarbakır provokasyonuna kadar nasıl gerilimi tırmandıran güçler karşılıklı olarak harekete geçmiş iseler; bugün de seçimlerle ilgili olarak Nevruz öncesi devlet içinde çeteleşmiş güçler harekete geçtiler ve açıkçası DTP'yi toparlıyorlar diye bir görüntü var." Derin güçlerin çarpışmasının hedefinde AK Parti'nin olduğunu sözlerine ekleyen Kurt, son dönemde bölgede yaşananların DTP'ye neden yaradığını ise şöyle açıklıyor: "Ancak demokrasi dışı ortamda yaşam alanı bulan güçler, ayrıcalıklarını kaybetmemek için örgüte ihtiyaç duyuyor. Kamuoyu araştırmalarına göre DTP'nin oyları yüzde 2,7'ye kadar düşmüş. Tam böyle bir ortamda son iki haftaya bile baktığınız zaman böyle onlarca tahrik edici olayın yaşandığını görebiliyorsunuz. İl binalarındaki baskınlardan parti yöneticilerinin tutuklanmalarına, DTP'li yöneticilerin maksadını aşan sözlerine kadar birçok olayın karşılıklı yaşandığını görüyorsunuz. Bunların kime yaradığını düşündüğünüzde geçmişte gerilim kime yaramışsa şimdi de onlara yarıyor. Demokrasi dışı güçlere yarıyor, örgütün toparlanmasına yarıyor."

Provokasyon uyarısı 

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Erzurum'da düzenlenen ve 12 il emniyet müdürünün katıldığı Emniyet Müdürleri Bölge Toplantısı'nda, Nevruz'un bahane edilerek halkı provake etmek isteyenlerin olduğuna dikkat çekti.

Aksu, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Dedeman Skı Lodge Otel'de düzenlenen ve 12 ilin Emniyet Müdürü'nün hazır bulunduğu Bölge Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na bir konuşma yaptı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanı Selim Akyıldız, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan ve 12 ilin emniyet müdürünün de katıldığı güvenlik toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Toplantıda, ilk olarak Erzurum'un sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verildi. Daha sonra konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, ilk kez böyle bir toplantıya katıldığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü makamına getirilmesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e teşekkür eden Köksal, görevini en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti. İçişleri Bakanı Aksu'nun Emniyet Teşkilatı'nı yakından tanıdığını söyleyen Köksal, "Polis teşkilatı asayişten başka her işi yapan bir teşkilat. Fedakarlık içinde çalışan ve fedakarlığı özümseyen bir teşkilat. Polisin kamuoyundan tek bir beklentisi var o da biraz takdir ve sevgiyle bakılmasıdır. O sevgi yumağının biraz daha büyümesi çalışmaları ikiye katlayacaktır. Herkes bilir ki maarifet iltifata tabidir" diye konuştu.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Aksu da şunları söyledi: "Ülkemiz uzun yıllar milli birlik ve bütünlüğüne, huzur ve güven ortamına, ekonomik gelişmesine kasteden terör belasıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu uzun mücadele sonunda, güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin ve vatandaşlarımızın büyük ve fedakar mücadelesi neticesinde teröre karşı büyük başarı elde edilmiştir. Terörün beslendiği ortam ve koşullar ortadan kaldırılmadan terörle mücadelede kesin sonuca ulaşmak mümkün gözükmediğinden, terörü besleyen sosyal ve ekonomik problemleri çözmek için azami gayret sarf etmekteyiz. Bunun için bütün imkanlarımızı seferber ediyor, gerçekçi ve uygulanabilir bölgesel kalkınma projelerini hayata geçirerek Türkiye'yi her bir köşesiyle mamur hale getirmek için çalışıyoruz"

PROVAKE ETMEK İSTEYENLER VAR

Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak isteyenler bulunduğunun altını çizen Aksu şöyle devam etti: "Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da izin verilmeyecektir. Halkımızın hassasiyetlerini istismar etmek isteyen kişi ve çevrelere karşı müteyakkız olmak ve istihbarata önem vererek gerekli tedbirleri önceden almak ve vatandaşlarımız arasında sevgi-kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirici gayret ve çaba içerisinde bulunmak durumundayız. Emniyet müdürlerimizin, emirlerindeki güvenlik mensuplarımızla beraber; ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iyi bir işbirliği ve halkımızla tam bir bütünleşme içerisinde hareket etmeleri, bizi istediğimiz başarıya ulaştıracaktır. Milletimizin ortak sevinç ve mutluluklarını paylaştıkları milli kültür ve değerlerimizin bir parçası olan Nevruz gibi Hıdrellez gibi önemli günleri bahane ederek, etkinlikleri provake etmek isteyenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Esasen milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan nevruzun bir festival havasında, diğer bayramlar gibi, bayrama yakışır bir şekilde, el ele, gönül gönüle kutlanacaktır. Halkımızın sevinç ve mutluluğuna gölge düşürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacak tüm tedbirleri almanızı, halkımızı rahatsız edecek hiç bir faaliyete izin vermemenizi istiyorum."

SPOR VE GÜVENLİK

Hükümet olarak, son zamanlarda sportif karşılaşmalar ve özellikle futbol maçları sırasında, zaman zaman ortaya çıkan şiddet ve taşkınlıkların önlenmesine yönelik tedbirler ve güvenlik kriterleri üzerinde titizlikle çalıştıklarını kaydeden Aksu, emniyet müdürlerine "Müsabaka öncesi il genelinde alınacak tedbirler, spor tesisinde ve çevresinde alınacak tedbirler, müsabaka esnasında alınacak tedbirler ve müsabaka sonrasında alınacak tedbirler olmak üzere, alınacak güvenlik önlemlerini titizlikle gözden geçirmenizi istiyorum. Arzu ediyoruz ki, bu müsabakalar, takımlar arasında tatlı bir rekabetin gösteri mekanı, spor adına güzelliklerin cereyan ettiği bir arena olsun" dedi.

GÜVEN KAPISI

Polisin gücünü yasalardan alan ve yasalarla kendisine verilen görevleri eksiksiz yerine getirmek yükümlülüğünde olduğunu hatırlatan Aksu, "Huzur ve emniyetin tesisi için her türlü gayreti göstereceğinize ve başarıya ulaşacağımıza olan inancımı belirtmek istiyorum. Sizler, kanun hakimiyetinin sağlanması, suç işleme istidadında olanların korkulu rüyası, iyi niyetli vatandaşlarımızın güven kapısı olarak halkla devleti kucaklaştıracak, vatandaşımızın sorunlarına adil, tarafsız ve insancıl yöntemlerle çözüm arayacaksınız" diye konuştu.


nokta/anka
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 18:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?