7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Derman Baba eğitim için çalışıyor

Diyarbakır'ın varoş semtlerinde oturan ve hiç okula gitmeyen 100 çocuğu tek tek tespit eden 'Derman Baba' lakaplı Yılmaz Acu, amacının çocukları okula kazandırmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 'Derman Baba' lakabı ile tanınan ve birçok hayır işi yapan Yılmaz Acu, bu kez okula gitmeyen çocukları eğitime kazandırmak için Diyarbakır'ın varoşlarında dolaşmaya başladı. Motosikleti ile Diyarbakır'ın varoşlarını karış karış dolaşan Derman Baba, buralarda okula gitmeyen çocukları tespit ederek gerekli yardımların yapılması içinde girişimlerde bulunuyor. Derman Baba, okul çağında olup okuyamayan 100 çocuğu okullu yapacak. Derman Baba, çalışmalarını ağırlıklı olarak Diyarbakır'ın varoş semtleri Bağlar, Şehitlik ve Suriçi'nde sürdürüyor.

Derman Baba'nın bugün Şehitlik Semti'nde çalışmaları sırasında bir aile trajedisini de ortaya çıkardı. Henüz 18 yaşındayken evlenen Perihan Demir, 3 yıl sonra kocası Aşık Yılmaz'ı trafik kazasında kaybetti. Dini nikahlı kocasının cenazesini bile göremeyen Perihan Demir, biri karnında 2 çocuğuyla ortada kaldı. Demir, kısa bir süre sonra anne ve babası da vefat edince, artık 5 kardeşine de bakmak zorunda kaldı. Şehitlik semtinde yıkık dökük bir evde hayat mücadelesi veren Demir, imkansızlıklardan dolayı ne kardeşlerini ne de çocuklarını okula gönderebildi. Şimdi ise, Diyarbakır'ın Derman Babası Yılmaz Acu'nun yardımıyla Demir'in 5 kardeşi ve bir oğlu okula başlayacak.

Çocuğunun zaman zaman karınlarını bile doyuramadıklarını belirten Perihan Demir, bu durumda çocuklarını okutamayacağını belirtiyor. Ancak Yılmaz Acu'nun devreye girmesiyle bir çocuğunu ve kardeşlerini okula göndereceği için de sevinçli. İmkansızlıklar içerisinde hayatlarını sürdürdüklerini dile getiren Perihan Demir, "Ekmek yoktur yiyelim, nasıl kayıt yapacağız. Yardım edilirse niye kayıt etmeyelim ki" İfadeleriyle hem durumunu hem de sevincini dile getiriyor.

İlk defa eli defter kalem tutacak olan Berşan, büyünce öğretmen olmak istiyor. Hayırsever vatandaş Yılmaz Acu da yaptığı işin ne kadar önemli olduğunun farkında. Diyarbakır'da binlerce mağdur aile olduğunu ifade eden Acu, hayırseverlere yardım çağırısı yapıyor. Bu çalışmalarının hayırseverlerin yardımı ve Valilik ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle sürdüğünü anlatan Acu, imkansızlıklar içerisinde büyüyen çocukları topluma kazandırmanın herkesin görevi olduğunu belirtiyor. Çocukları okula göndermek kadar hayırlı bir işin olmadığının altını çizen Acu, yeni eğitim yılında okul çağında olup da okula gidemeyen 100 çocuğu okullu yapacak. Acu, 100 çocuğun tepeden tırnağa bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, "Bu mübarek üç aylarda insanların hayır duası benim için yeterli" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 15:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?