7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Derneklerden teröre tepki

DİYARBAKIR'DA DERNEKLERDEN TERÖRE TEPKİ

Diyarbakır'daki bazı dernekler, yapılan ortak basın açıklaması ile PKK terör örgütünün son günlerde yaptığı saldırılara tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Türkiye Kamu-Sen, ADD, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türk-Haber-Sen, Türk Büro-Sen ve Türk Eğitim-Sen ortak bir basın açıklaması yaparak, teröre tepkilerini dile getirdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Bürhan, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü, en karanlık döneminden geçmektedir. Yaşanan kaos ortamı göstermektedir ki başından bu yana savunmakta olduğumuz gibi etnik yapıya dayalı açılım

politikası iflas etmiştir. Bu politikayı devam ettirmekteki ısrar ülkeyi kan gölüne çevirmiştir. Derhal bu uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bunun sorumlusu siyasi erki elinde bulunanlar, mutlaka Türk ulusu önünde hesap verecektir. PKK'nın uluslar arası ekonomik desteği kesilmelidir. Tüm vatandaşlarına sevgi ve şefkat eliyle yaklaşan devletimiz, terör örgütü mensuplarına ve destekçilerine karşı en sert muameleyi göstermelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 14:25:00
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 17:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?