7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DESOB'tan yeni bir proje

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yürütülen projelerle yüzde yüz istihdam amaçlanırken proje kapsamındaki eğitim kurslarına büyük ilgi gösteriliyor.
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) tarafından Türkiye'de bir ilk olan projenin startı verildi. DESOB ile Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ortaklığıyla yürütülen 'Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarım Projesi'yle 60 gencin mobilya tasarımı konusunda kalifiye eleman haline getirilerek, iş hayatına girmeleri hedefleniyor.

DESOB tarafından yürütülen ve büyük bir bölümü mesleki eğitimi kapsayan projelerin tanıtımı yapıldı. DESOB binasındaki toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtımına DESOB'a bağlı meslek odalarının başkanları, üyeleri ve bazı projeler kapsamında eğitim gören kursiyerler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, birliklerince yürütülmekte olan projeler hakkında bilgi vermek üzere bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, projeler arasında Türkiye'de ilk defa Diyarbakır'da birliklerince hayata geçirilen bir projenin de bulunduğunu bildirdi.

Ebedinoğlu, bu projede yüzde yüz istihdam hedeflediklerini vurguladı.
Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı kapsamında birliklerine bağlı Marangozlar ve Mobilyacılar Odası'nın ortaklığı ile 'Bilgisayar destekli mobilya tasarım projesi'ni hayata geçirdiklerini belirten Ebedinoğlu, "Türkiye'de bir ilk olan bu projemizin birliğimiz ve odamız tarafından büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Aktif istihdam tedbirleri programı kapsamında merkezi finans ihale birimine sunmuş olduğumuz 'Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarım' projemiz start almıştır. Bu projenin toplam süresi 12 ay olup bu süre içerisinde 3 kurs dönemi süresince 20'şerli gruplar halinde toplam 60 gencimizi mobilya tasarımı konusunda kalifiye eleman haline getirerek iş hayatına girmeleri hedeflenmektedir. Bu proje ile işsiz ve vasıfsız gençlerimizin eğitilerek, onların düzenli bir iş sahibi olarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Söz konusu proje için hizmet binalarında tam donanımlı bir bilgisayar laboratuarı kurduklarını belirten Başkan Ebedinoğlu, "Bu projenin bitiminden sonra da bilgisayar laboratuarımız, odalarımızca ve birliğimizce hazırlanacak olan projelerde kullanılmak üzere dizayn edilmiştir. Şu an ilk kurs dönemine ait 20 kişilik grubumuzun eğitimleri planladığımız gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu projemizin sonunda eğitimlerini tamamlamış olan 60 kursiyerimizin yüzde 70'i istihdam garantili olup, hedefimiz yüzde yüzünü iş sahibi yapabilmektir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 11:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?