8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Dev spor kompleksinin temeli atıldı

DİYARBAKIR'DA SPOR KOMPLEKSİNİN TEMELLERİ ATILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir, Talattepe mevkiinde bulunan 57 bin metre kare üzerine kurulacak spor kompleksinin temelini attı.

Osman Baydemir, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, büyük spor kompleksinde kentin tüm kulüplerin faydalanabileceğini belirterek, "Kentimiz Türkiye'nin en genç nüfusuna sahiptir. Bizler de bunu düşünerek bu planlama çerçevesinde her şeye nasıl ihtiyaç varsa spora da ihtiyaç olduğunu düşündük. Diyarbakır'da spor'un temelini attık. Bu spor kompleksi Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün malı değil. Bu şehirde amatör kulüplere de hizmet edecektir. Bununla da kalmayıp kentin profesyonel

takımlarına hatta milli takımada hizmet verecektir. Bu yapılacak tesiste kardeşlik kültürü yerleşecek. Barışın alt yapısı örülecektir. Tesis konusunda kentimizin tüm yerel ve kamu kuruluşlarına destek verebiliriz. Amacımız bu tesisi bir an evvel bitirebilmektir" dedi.

Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz da tesisin çocukların geleceklerinin göz önüne alınıp önemli bir eğitim merkezi olacağını ifade etti.

27 bin metrekarelik, 250 kişilik olimpik yüzme havuzu, bir sentetik çim halı saha, 2 adet tenis kortu ile bir adette fitness solonu inşa edilecek. Bu tesisin geriye kalan 30 bin metre karelik bir alanda ise bir adet kapalı spor salonu, 2 adet futbol sahası ile 108 yatak kapasiteli misafirhane yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 14:50:00
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 16:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?