4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Devletin kömürüne belediye el koydu

Diyarbakır Valiliği tarafından ihale yoluyla kamu lojmanlarına verilen 22 ton kömüre, standart dışı olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından el konulmak istenince, ortalık karıştı.

Lojmanlarda oturan kamu personelleri, belediyenin kömür yüklü traktörünün önüne araç park ederek, çıkmasını engelledi.

Diyarbakır Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle kamu lojmanlarına verilen 22 ton kömür, standart dışı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, kamu lojmanlarında kullanılan kömürden alınan numuneler, tahlile gönderildi.

Tahlil sonuçlarından kömürün karbon monoksit, kül ve ısı oranlarının standart dışı olduğunun öğrenilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kamu lojmanlarında bulunan kömürlere el koymak için harekete geçti.

Ne var ki lojmanlarda oturan kamu personelleri tarafından, belediyenin kömür yüklü traktörünün önüne, çıkmasını engellemek için araç park edildi.

Lojman kömürlerinin standart dışı olmadığını iddia eden Çevre ve Orman İl Müdürü Murat Haspolat, laboratuvar tahlilinin geçersiz olduğunu ve mevzuatlara uymadığını belirterek, tahlilin tekrar yaptırılmasını istedi. Kömürlere el koyamayan ekipler ise bunun üzerine, aldıkları numuneleri tekrar tahlile gönderdiler.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Akengin, tahlil sonucuna göre hareket edeceklerini belirterek, "Burada bulunan kömürlerden aldığımız numuneleri tahlil ettirdik. Tahlil sonuçlarında kömürlerin standart dışı olduğu ortaya çıktı.

Bakanlığın bize bildirdiği standartlara uymadığı için, bu kömürlere el koymak zorundayız. Çevre ve Orman Müdürümüz’ün, mevzuatlara uymadığı gerekçesiyle tekrar tahlil yaptırmamızı istemesi üzerine, yeniden numune aldık ve tahlile gönderdik. Çıkacak sonuca göre işlem yapacağız" dedi.

Numunelerin alınmasından sonra kömürler, lojmanların depolarına yeniden yüklenirken, Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Laboratuvarı’ndan çıkacak tahlil sonucunun bekleneceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 16:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?