7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle MYO bünyesinde kurs

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, gelişen bilgi, teknoloji ve muhasebe uygulamalarındaki yenilikler ile ilgili eğitim veriyor. Kursların halka da açılmasının planladığı öğrenildi.

Günümüz son teknolojisinin desteklediği SQL Tabanlı Mikro Mali Müşavirlik Ticari Paketler Bilgisayarlı Muhasebe Programlarının uygulamalı eğitimi Diyarbakır Meslek Yüksekokulu "Bilgisayarlı Muhasebe Laboratuarında" 03-04-05 Nisan 2009 tarihlerinde verilecek.

Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uçar, eğitimi verilecek programları; özellikle, Diyarbakır'ın serbest muhasebeci mali müşavirleri ile tüm ticari işletmelerinde yoğunlukla kullanılan bilgisayarlı muhasebe programları arasından seçtiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Mustafa Uçar, interaktif bir eğitim olan bu kursta; uygulamalı olarak eğitilecek kursiyerlerin hem serbest muhasebeci mali müşavirlerin, hem de tüm ticari işletmelerin ihtiyaç duyduğu, 'Ön Muhasebe' ve 'Genel Muhasebe' konularında ve bu konuların bilgisayar programlarında işlenerek takibini içeren, piyasanın ihtiyaçlarına yönelik olarak eğitim alacaklarını bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Selahattin Altundağ'ın düzenleyicisi ve koordinatörü olduğu kursların sonunda düzenlenecek sınavla kursiyerlere, "Yüksek Başarı Sertifikası" verilecek. Eğitim sonunda; üzerinde ilgili firmanın logosunun yanında Dicle Üniversitesi'nin de logosunun bulunacağı sertifikalar; Dicle Üniversitesi Rektörü, Diyarbakır Meslek Yüksekokul Müdürü ve ilgili bilgisayarlı muhasebe programı genel müdürünün imzasını taşıyacak.

Kendi bünyelerinde düzenledikleri bu kursları halka da açmayı planladıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Selahattin Altundağ, eğitimlerle; firmaların, finansal, mali, ticari entegrasyon ile insan kaynaklarının etkin kullanımına yönelik kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve bölgenin istihdam ihtiyacına katkıda bulunulacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 13:47:15
Güncelleme :3 Nisan 2009 Cuma 14:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?