7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi karıştı!

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ BAHAR ŞENLİKLERİNDE OLAY ÇIKTI

Dicle Üniversitesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bahar Şenlikleri, bu yıl olaylı başladı. Kendilerinden fikir alınmadığını ileri süren öğrenci dernekleri tarafından şenlik alanında yapılan oturma eylemi, polisin müdahalesi ile sona erdi.

Dicle Üniversitesi'nin geleneksel Bahar Şenlikleri olaylı başladı. Saat 17.00'de başlamas planlanan şenlikler, oturma eylemi yapan öğrenci grubu nedeniyle saat 18.30'da başladı. Şenlik alanında oturma eylemi yapan yaklaşık 100 öğrenci, şenlikler düzenlenirken kendilerinden fikir alınmadığını öne sürerek şenliği protesto ettiler. Oturma eylemi yapan grup, polis tarafından uyarılarak şenlik alanı dışına çıkarıldı. Protesto eden grubun şenlik alanı dışına çıkartılmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve beraberindekiler şenlik alanına geldi.

Rektör Saraç ve üniversite yetkilileri davul-zurna eşliğinde halay çekerken, olayı protesto etmek isteyen öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Çıkan arbedede 100'e yakın öğrenci gözaltına alındı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ BAHAR ŞENLİKLERİNDE OLAY ÇIKTI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ BAHAR ŞENLİKLERİNDE OLAY ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 21:26:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 23:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?