8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde bir ilk

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE BİR İLK

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kalp Damar Cerrahisi'nde görevli Yrd. Doç. İsmail Başyiğit, iki hastanın 6 damarına by-pas yapıldığını belirterek, ''Üniversitemiz tarihinde ilk kez 6 damara by-pas yapılıyor'' dedi.

Nefes darlığı ve kalp ağrısı şikayetiyle Batman'dan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kalp Damar Cerrahisi'ne gelen Feride Aslan (79) ve koroner damar hastalığı olan Heves Özdemir'in (71) yapılan tetkiklerinde her iki hastanın da 6 damarının kapalı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yrd. Doç. İsmail Başyiğit, ''Hastaların ikisi de Batman'dan gelmişti. İkisinin de 6 damarına by-pas yapıldı. Üniversitemiz tarihinde ilk kez 6 damara by-pas yapılıyor. Hastalarımızın sağlık durumları iyi, ameliyatın 5.

gününde hastaları taburcu ettik'' dedi.

Hastaneye geldiğinde sağlık durumunun kötü olduğunu belirten Feride Aslan, ''Ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum. Kendini yeniden dünyaya gelmiş gibi his ediyorum. Doktor ve personellerden Allah razı olsun. Benimle çok ilgilendiler. Sağlığıma kavuşturarak taburcu ettiler" şeklinde duygularını dile getirdi.

Heves Özdemir adındaki hasta da, ''Nefes almada zorluk çekiyordum. Çabuk yoruluyordum. Ameliyattan sonra çok rahat nefes alıyorum. Allah İsmail Hoca'dan razı olsun'' diye konuştu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 14:04:05
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 17:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?