7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle üniversitesi'nde ödül töreni

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖDÜL TÖRENİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde "Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme" töreni düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Büyük Salonu'nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Prof. Dr. Aytekin Sır, Ziya Gökalp Üniversitesi Yaşatma ve Gerçekleştirme Derneği üyeleri, çok sayıda öğretim üyesi ve akademisyenler katıldı. Törende açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, üniversitelerin temel görevlerinden birinin de bilimsel ve akademik yayınlar yapmak, teknolojik alanlarda yapılacak ar-ge faaliyetlerini yürütmek olduğunu belirterek, köklü geleneği, bin 500'ü aşkın öğretim elemanı ve bünyesinden çıkardığı 5 üniversitesiyle Dicle Üniversitesi'nin bu temel görevini büyük bir kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Temel amaçlarının, Bologna süreciyle başlattıkları yeniden yapılanmaya ve her alanda gösterdikleri atılıma paralel olarak üniversiteyi bilimsel araştırmalar ve yayınlarla da Türkiye ve dünyada sayılı üniversiteler arasına sokmak olduğunu ifade eden Saraç, şöyle konuştu:

"Bu hedeflerimize varmak için, öncelikle öğretim elemanlarımızın araştırma ve incelemelerine zemin hazırlayacak altyapının desteklenmesi yanında, ulusal ve uluslararası yayınları takip edecek teknolojik altyapımızı da iyileştirmeye devam ediyoruz. Hedefimiz öğretim elemanlarımızın kalite bilincini ve verimliliğini artırmak, bilimsel araştırma sürecinde sürekli gelişmelerini sağlamak, üniversitemizde akademik rekabeti teşvik etmek, kalite uygulamalarını yaygınlaştırmak, yapılan araştırmaların kalitesini, ulusal ve uluslararası üniversitelerle karşılaştırılabilir bir düzeye getirmektir. Bu amaç doğrultusunda 'Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme' uygulamasını başlatmış bulunmaktayız. Bilimsel araştırmaları teşvik ederken, diğer yandan eğitim-öğretimin kalitesini yükseltme gayretiyle Bologna sürecini tüm kararlılığımızla devam ettirmekteyiz. Bu alanda çok ciddi gelişme ve dönüşümler sağlanmıştır."

Açılış konuşmasının ardından, Dicle Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü (DÜADEK) tarafından düzenlenen memnuniyet anketinde en yüksek puanı alan 3 akademisyen, üniversiteye emek veren ve mesleğinde 40. yılını dolduran öğretim üyeleri ve Ziya Gökalp Üniversitesi Yaşatma ve Gerçekleştirme Derneği üyelerine plaketleri taktim edildi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖDÜL TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 11:40:01
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 12:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?