5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yıl

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) 2007-2008 akademik yılı törenle start aldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç, cumhuriyetin temelini oluşturan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerinin ödün verilmeden aynı şekilde korunması gerektiğini söyledi.


DÜ Tıp Fakültesi salonunda yapılan törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç, üniversiteye bağlı illerdeki birimlerin yeni kurulan üniversitelere bağlanmasıyla öğrenci sayısının 18 bin 500'den 13 bin 500'e düştüğünü belirterek, Türkiye'de sayılı yerleşkelerden birine sahip olan üniversitenin 40-45 bin öğrenciyi okutabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Son günlerde kamuoyunda tartışılan yeni anayasaya da değinen Canoruç, "Cumhuriyetimizin temelini oluşturan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti nitelikleri, ödün verilmeden aynı şekilde korunmalıdır. Ülkemizde, cumhuriyetin kuruluşundan beri laiklik halkımız tarafından benimsenen bir yaşam biçimi olup, bu konuda gerekli özen ve hassasiyet gösterilmelidir. Ülkelerin motor gücü olan üniversitelerin özellikle bu tür konularda görüş bildirmesi gerektiği kanısındayım" dedi.


Vali Mutlu ise, üniversitelerin sadece üniversite personelinin değil siyasetçilerin, idarecilerin, işadamlarının ve halkın desteğiyle yücelip büyüdüğünü belirterek, "Bu nedenle Diyarbakır, üniversitesine sahip çıkmak mecburiyetindedir. Üniversitenin daha büyük bir gelişim göstermesi noktasında ortak sorumluluğumuzun olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından mini bir konser verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?