8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'ne yeni bölüm

(ÖZEL HABER) - DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN YENİ BÖLÜM MÜJDESİ

Dicle Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, 2010-2011 yılında Dicle Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 19 bine ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Dicle Üniversite yönetimi göreve başlar başlamaz 14 bin 300 olan öğrenci sayısını geçen yıl 17 bin 610'a çıkarırken bu yıl ise 19 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Açılması planlanan yeni bölümlerle ilgili bilgi veren Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, lisans ve ön lisans öğrencilerinin sayısının 5 bin 600'den 6 bine çıktığını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden beri bölgenin en büyük ve ülkemizin en eski üniversitesi olan Dicle Üniversitesi'nin öğrenci kapasitesini yetersiz bulmuştuk ve bu konuda öğrenci sayımızı ve kalitemizi arttırmak için büyük çabalar sarf ettik. 2008-2009 yılında 4 bin 800 lisans ve ön lisans öğrenci kaydımız vardı. 2009-2010 yılında bu 5 bin 600'e çıktı, bu sene de 6 bin öğrenci kaydı bekliyoruz. Bunlar tamamen ön lisans ve lisans öğrenrcilerimiz. Bunun dışında doktora ve lisansüstü programlarımız var" dedi.

Bu yıl bazı bölümler ve programlar için de başvuruda bulunduklarını kaydeden Prof. Dr. Bilici, bunlardan bazılarının sonuçlarının geldiğini bazısının ise beklendiğini dile getirerek, "Şu anda uygun görülen bölümler Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nün 2'nci öğretimi için 50 kişilik kontejan verildi. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2'nci öğretim için 40 kontejan verildi. Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Endüstiri Tasarım bölümlerinin açılması için başvuruda bulunduk henüz sonucunu bekliyoruz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne Kamu Yönetimi bölümü kabul edildi, buraya hem normal eğitim hem de 2'nci eğitim olmak üzere 100 öğrenci alacağız. Ayrıca İktisat ve İşletme Bölümlerine 2'nci öğretim olarak 50'şer öğrenci daha alınacak. Sağlık Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne başvuru yaptık, sonucunu bekliyoruz. Bunun dışında eksikliğini hissettiğimiz Mühendislik Fakültesi'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümü kabul edildi ona da 2011-2012 yılları arasında öğrenci alacağız. Hukuk Fakültesi'nin 2'nci öğretimi için öğrenci talebi bulunduk uygun görülürse 100 öğrenci bekliyoruz. Meslek Yüksekokulu çok güzel hizmetler vermekte bu sene aşçılık programını ekledik ve uygun görüldü, Kimya Teknolojisi, Basın Yayın Teknolojisi gibi programlar için talep ettik uygun görülürse 60 öğrenci gelecek. Atatürk Meslek Yüksek Okulu'na Fizyoterapi ve Tıbbi Labaratuvar ve Teknikleri Bölümü uygun görüldü ve buraya 20 şer öğrenci alınacak. Silvan Meslek Yüksekokulu'na öğrenci almak için büyük çaba sarf ediyoruz, eğer uygun görülürse Bilgisayar, Çocuk Gelişimi ve Elektrik Programlarında öğrenciler alacağız" şeklinde konuştu.

Rektör yardımcısı Bilici, 2010-2011 yılında yakaşık 19 bin öğrenci beklediklerini bildirerek, "Önümüzdeki yıl da 20 binin üzerine çıkacağını düşünüyoruz" diye devam etti.

Prof. Dr. Aslan Bilici, bölge halkının desteği ile öğrenci ve bölüm sayısının artabileceğini vurgulayarak, "Öncelikle sadece öğrenci değil bölge insanımıza da çağrımız, burası bizim üniversitemiz burayı desteklememiz lazım. Fiziki kapasitelerimiz yeterli olursa daha fazla öğrenci, daha fazla bölüm, daha fazla program açma şansımız olacağını duyurmak istiyorum. Fiziki mekan konusunda halkımızın desteği olursa öğrenci sayımızın hızla artacağına inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:24:05
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?