7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nin başarısı

Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi Kocaeli'nde yapılan Üniversiteler arası Halk Oyunları yarışmasında Geleneksel Dalda Türkiye 1'ncisi oldu.

On bir Üniversite arasında gerçekleştirilen yarışmada Dicle Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi 1. olurken, Kara Harp okulu 2., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 3. oldu. Bir süre önce Kayseri Erciyes Üniversitesi Salonunda 23 üniversitenin katıldığı yarışmada 3 ayrı grupta birinci olan Dicle Üniversitesi Halkoyunları ekibi, kupalarıyla birlikte Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tarafından karşılanmıştı.

Kocaeli'nde elde ettikleri Türkiye birinciliği sonrasında da Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç tarafından karşılanan DÜ. Folklor ekibi, Rektörlük binası önünde bir gösteri sundu. Kazandıkları kupayı Rektör Saraç'a takdim eden ekip verdikleri destekten dolayı Hüseyin Avni Mutlu ve Ayşegül Jale Saraç'a teşekkür ettiler. Ekibi başarılarından dolayı kutlayan Rektör Saraç, "Çok emek verdiler ve emeklerinin karşılığını aldılar. Bu da gösteriyor ki biz çok çalışırsak, sebat edersek, azmedersek varamayacağımız hedef yoktur" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilerin akademik eğitimlerindeki başarını sosyal alanda da devam ettirmesinin ayrı bir takdir vesilesi olduğunu söyledi. Bununla beraber Vali Hüseyin Avni Mutlu başarılı olan Halk Oyunları ekibini valilik tarafından ödül olarak Bosna gezisine göndereceklerini müjdeledi.

Üniversitede pek çok kulübün farklı etkinliklerine mümkün olduğu kadar zaman ayırarak takip ettiğini, bir kısmını da farklı gezi etkinlikleriyle desteklemeye çalıştıklarını, belirten Vali Mutlu, Üniversitenin gelişiminin 2008-2009 akademik yılında sadece başarılı ve huzurlu bir eğitim yılı değil, bununla birlikte sosyal yönden de çok verimli, farklı etkinliklere imza atan bir yıl olarak tamamladığını kaydetti.

Özellikle bu sene hem Bölge hem de Türkiye birincisi olmalarının ayrı bir anlam taşıdığına dikkat çeken Antrenör Nihat Mızrak, verdikleri destekten dolayı başta Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç olmak üzere Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya, SKS Daire Başkanı Abdullah Getiren' e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Son 10 yıl içerisinde 3 Türkiye birinciliği, 3 Türkiye üçüncülüğü ve 6 Bölge birinciliği bulunan Dicle üniversitesi Halk Oyunları Ekibi 12-14 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesinde oynadıkları finalde Türkiye 1.liklerine bir ivme daha katarak başarılarını perçinlediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?