5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Dicle vadisi'ndeki fidanlar unutulmadı

Diyarbakır'da geçen yıl başlatılan "Bir Şişe, Bir Fidan, Bir Can" kampanyası çerçevesinde dikilen fidanların köklerine, Yenişehir Belediyesi tarafından bin 500 adet su dolu pet şişe yerleştirildi.

Dicle Üniversitesi'nin geçen yıl başlattığı kampanyayla Dicle Vadisi yamaçlarına dikilen bin 500 fidanın köklerine Yenişehir Belediyesi tarafından aşırı sıcaklardan kurumamaları için pet şişe yerleştirildi.

Belediye Başkanı Fırat Anlı, Belediye İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, belediye personelleri ve üniversite öğrencileri, su dolu pet şişeleri ters çevirerek fidanların köküne yerleştirdi.

Diyarbakır'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0.5 metrekareden, 2.75 metrekareye çıkartılacağı kampanyayla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı M. Şefik Türk, kampanyaya olan desteklerini hiçbir zaman kesmeyeceklerini belirterek, "Diyarbakır'ın yeşillendirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Dicle Vadisi'nde oluşturulacak ormanlık alanın Diyarbakırlılar'ın geleceği açısından oldukça önemlidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 13:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi ayla IP: 88.241.25.xxx Tarih : 18.08.2007 21:38:01
böyle güzel bir şehri dahada yaşanacak bir şekle ve görünüme koydukları için hepsine sonsuz sevgilerimi iletirim şehrimizin kıymetini bilelim ve unutmaylımki şehrimiz diyari bekirdir ey amed halkı bay