7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle'de dev balık yakalandı

Dicle nehrinde avlanan 1 metre 67 cm uzunluğundaki 57 kiloluk balık vatandaşların ilgi odağı oldu.

Dicle nehrinde Cemal Batı isimli balıkçı tarafından yakalanan dev balık vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Diyarbakır merkezinde bir balıkçıda sergilenen dev balığı görmek için gelen vatandaşlar, balıkla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kimi vatandaşlar dev balığın fotoğrafını cep telefonuna kaydederken, kimi vatandaşlar ise elinde çocuğu ile balığın yanına geçip fotoğraf makinelerine poz verdi. Kısa bir süre daha sergilenecek olan 1 metre 67 cm boyundaki dev balık daha sonra satılmak üzere parçalanacak.

57 kiloluk tatlı su balığının kilosu ise 10 TL'den satılacak. Dicle'nin çamurlu sularında dev balığı yakalayan Cemal Batı, daha öncede bu tarz balıklar yakaladığını söyledi. Batı, "Dicle nehrinde yakaladık. Yakalamak zor oldu ama buna benzer çok balık yakaladık. 96, 84 kiloluk balıklar da yakaladık, bu da 57 kg. Gelen giden vatandaşlar fotoğraf çekip balığı soruyor. Kaç kilo? nerde yakaladınız? diye soruyorlar.10 milyona veriyoruz kilosunu" dedi. Bu kadar büyük balığı daha önce hiç görmediklerini anlatan vatandaşlar nehirden bu kadar büyük balığın çıkarılmasının hayli şaşırtıcı olduğunu söylediler. Mehmet Çağlar, isimli vatandaş, 11 yıldır Diyarbakır'da olduğunu ama ilk defa bu kadar büyük bir balıkla karşılaştığını ifade ederek şunları söyledi:

"Gerçekten çok şaşırdım, böyle bir şeyi Diyarbakır gibi bir yerde ilk defa görüyorum. Dicle nehrinde daha önce böyle bir balığın yakalandığını görmediğimiz için şaşırıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 15:54:08
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 16:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?