8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Dicle'de okulda hırsızlık

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bir liseye giren hırsızlar okulda bulunan 4 kamera ile 2 adet bilgisayarı çaldıktan sonra dosyaları yakarak kayıplara karıştılar.

Dicle Necati Ceylan Lisesi'ne önceki gün kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler demir korkulukları kırarak girdi. Hırsız veya hırsızlar okulda 1950'li yıllara ait arşiv dosyalarını yaktı. Arşiv dosyaları ile birlikte 2 adet bilgisayar da yandı. Hırsızlar aynı zamanda okulda bulunan 4 kamera ve 2 adet bilgisayarı çalarak kayıplara karıştı.

Dicle Kaymakamı Sezer Işıktaş yaptığı açıklamada, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerin okula girip arşiv dosyalarını yaktığını ve bilgisayarlara da hasar verdiğini tespit ettiklerini belirterek yapılan incelemede olayın faillerine ait sigara izmariti ve şapka bulunduğunu bildirdi.

Okul Müdürü Sedat Şahin ise, kamera sistemi ve bu kamera sisteminin kayıtlarının bulunduğu, bilgisayarın çalındığını, bunun yanı sıra 2 bilgisayar ile 4 kameranın götürüldüğünü tespit ettiklerini söyledi. Şahin, 2 adet bilgisayar ile okul arşiv dosyaların yakıldığını belirterek, maddi zararın yaklaşık 15 bin TL olduğunu bildirdi.

Olay nedeniyle Necati Ceylan Lisesi'nde eğitime 5 gün ara verildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 15:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RAMAZAN BOZBAY IP: 81.213.129.xxx Tarih : 23.03.2009 20:21:11

ARTIK OKULDA RAHATÇA OTURAMAYACAĞIZ.HIRSIZLAR