7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle'lilerin sergisi açıldı

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinin farklı teknik yöntemler kullanarak hazırladıkları karma resim sergisi Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'ndaki açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ve öğrenciler katıldı. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinden Ahmet Çelik, Aziz Ozan, Celal Birel, Suat Menteş ve Yunus Elaltuner'in farklı teknik yöntemlerle yapılan karma resimleri sergilendi. Serginin açılışını yapan Başkan Vekili İlhan Diken kültürel ve sanatsal aktivitelerin bir kentin gelişim göstergesi açısından son derece önemli olduğunu belirtirken yerel yönetimler olarak bu tür sanatsal etkinliklere her zaman destek olduklarını ve buna devam edeceklerini söyledi. Diken, halka verdikleri bir sözlerinin olduğunu ve Diyarbakır'ı Ortadoğu'nun tarih, kültür ve sanat başkenti yapacaklarını bildirerek, "Bu sözü tutmamızda çaba gösteren siz değerli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.
Diken, öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Öğrenciler de kendilerine verdikleri destek ve katkıdan ötürü belediye yetkililerine teşekkür etti. Verilen kokteylle devam eden resim sergisi 12 Nisan'a kadar açık olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?