7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle'nin seyyar pastaneleri

Diyarbakır'ın pastanesi olmayan ilçesi Dicle'ye çevre ilçelerden getirilerek araçların bagajına konulan tatlılar seyyar pastaneyi andırıyor.

10 bin nüfuslu Dicle ilçesinde pastane olmadığı için vatandaşlar ilçeye gelen seyyar tatlıcılardan tatlılarını karşılıyorlar. Dicle'ye yakın ilçelerde yapılan tatlılar, otomobillerin arkasına koyularak ilçede satışı sunuluyor.

İlçede yaşayan vatandaşlar, ''Hediye, kız istemeleri, günler gibi sosyal aktiviteler olduğunda akşam saatlerinde yakın ilçeye giderek tatlı siparişi veriyoruz. Tatlıları alarak kız istemelerine gidiyoruz. İlçemizde pastane olmamasını fırsat bilen seyyar tatlıcılar ilçemize gelerek tatlı satıyor. Bu ilçemizin bir ayıbıdır. Eski zamanlarda pastane vardı. Ancak ekonomik krizler nedeniyle kapanmak zorunda kaldı. İlçemizde doğru dürüst bir pastane yok. Tatlı ihtiyaçlarımızı da ilçeye gelen seyyar tatlıcılardan karşılıyoruz. İlçemizde yapılan nişan töreninde tatlı olmadığı için marketlerden çikolata alarak nişan törenlerimizi yapıyoruz'' dediler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 17:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?