7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dicle'ye yurt müjdesi

KAYMAKAM YASİN TİKDAĞ'DAN YURT MÜJDESİ

Dicle ilçesinde, atıl durumdaki öğrenci yurdunun güçlendirilip 2010-2011 eğitim öğretim yılında hizmete gireceği bildirildi. Dicle Kaymakamı Yasin Tikdağ, ilçe genelinde eğitime ağırlık verdiklerini belirterek atıl durumda olan öğrenci yurdunun güçlendirilmesini yapacakları müjdesini verdi. Dicle ilçesine 1998 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından inşa edilen 150 kişilik öğrenci yurdu 12 yıl aradan sonra hizmete girecek. Özellikle kız çocuklarının okula kazandırılması

için çaba harcadıklarını ifade eden Kaymakam Yasin Tikdağ, ''İlköğretimden sonra ilçe merkezindeki okullar köylerden uzak olduğu gerekçesiyle çocukların barınacak yerleri olmadığı için velilerin çocuklarını okula yollayamadıkları tespit edildi. Kaymakamlık olarak bu sıkıntının ortadan kaldırılması ve çocuklarımızın okullara kazandırılması için eski öğrenci yurdunun güçlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. 2010 2011 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın kaliteli ve daha iyi eğitim almasını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Dicle ilçesine Yüksek Meslek Okulu ile inşa edilen öğrenci yurdunun da depreme dayanıksız gerekçesiyle atıl durumda olduğunu belirten Tikdağ, şunları söyledi: "Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne verdiğimiz proje kabul edildi. Atıl durumda olan öğrenci yurdu güçlendirilip dört ay içerisinde hizmete geçecek. Bu arada ilçede iki lise var. Burada eğitim gören 400 öğrenci taşımalı olarak faydalanıyor. Öğrenci yurdu aktif hale geldiği zaman taşımalı öğrenci sayısı azalacaktır."

KAYMAKAM YASİN TİKDAĞ'DAN YURT MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?