8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Dikkat hırsız var!

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM HIRSIZ KILIĞINDAKİ POLİS MEMURUYLA VATANDAŞLARI UYARDI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunurken, hırsız kılığına giren bir polis memuru vatandaşlara ve Emniyet Müdürü Sağlam'a nasıl hırsızlık yapıldığını anlattı.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam kar maskeli hırsız kılığındaki polis ile bir alışveriş merkezinde yan yana gelince ortaya ilginç görüntüler çıktı. Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak olan vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarmak için ilginç bir yöntem kullanan Sağlam, bu kez bir polis memurunu hırsız kılığına sokup vatandaşlara nasıl hırsızlık yapıldığını anlattırdı.

Diyarbakır'da bir alışveriş merkezinin girişine kurulan standda hırsızlık çeşitlerini anlatan hırsız kılığındaki polis memuru, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Konu ile ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Sağlam, "Ev hırsızlığı işyeri hırsızlığına yönelik vatandaşı bilgilendirmek için yapılan bir etkinlik. Çarpıcı ve dikkat çekici bir yöntem. Ev hırsızlıklarına karşı özellikle vatandaşı hem bu şekilde dikkat çekip hem broşür vererek hem de hırsızlık olayını nasıl yaptığını anlatarak dikkat çekiyor. Kap-kaç konusu da burada çok ciddi bir anlamda azaldı, nerdeyse yok denilecek kadar az. Ama vatandaşın bilinçlendirilmesi, suça karşı sadece polisin değil bütün vatandaşların önlem alması çok iyidir. Çünkü suç ve suçluyla mücadele sadece bizimle değil 70 milyon vatandaşın alması gereken bir önlem. Vatandaşın hırsızlığa karşı alması gereken önlem şöyle; Diyarbakır'da kapı göbeği kırma tarzında hırsızlıklar var, bunun için kapı göbeğine bir sistem geliştirmişler. Bu anahtarı kırmak zaman alıyor ve gürültülü oluyor. Çevreden duyulacağı için hırsızlar bu gibi kapılardan uzak duruyorlar. Bir ekmek almaya bile gittiğimizde kapıyı muhakkak kilitlemeliyiz. Özellikle bayramlarda memlekete aile ziyaretlerine gidenlerin kapıları çalınıyor. Işıklar da kapalı olunca hırsızlar için orası en önemli av oluyor. Kapının önüne bir terlik koymalı, bir ışık açık bırakması, bir radyo açılması gibi çeşitli yöntemler ile içeride insan var süsü verilmesi konusunda önlem alınabilir. Gelen mektup ve postaları kapıda bırakmayalım. Komşularımız ile birbirimizi kollayalım" dedi.

Açılan standa gelen vatandaşlara şeker ve kolonya ikram edilirken, aynı zamanda büroşür dağıtılıp hırsızlık konusunda uyarılarda bulunuldu.

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM HIRSIZ KILIĞINDAKİ POLİS MEMURUYLA VATANDAŞLARI UYARDI
DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM HIRSIZ KILIĞINDAKİ POLİS MEMURUYLA VATANDAŞLARI UYARDI
DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ SAĞLAM HIRSIZ KILIĞINDAKİ POLİS MEMURUYLA VATANDAŞLARI UYARDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 12:19:00
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 12:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?