7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dilekçe tarih oluyor

Diyarbakır'da Proje Ofisi Çağrı Merkezi bilgilendirme toplantısı Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımı ile yapıldı. Vali Mutlu, ''Vatandaşımızın taleplerini dilekçeyle ilgili birime vermesi gibi bir bürokratik işlem ortadan kalkıyor'' şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısı Vali yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruşlarından temsilcilerin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda proje ofisi uzmanları tarafından merkezin çalışmaları ve yapılacak olan işlemler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali Mutlu, "Cazibe merkezlerinin programları içerisinde, yürüttüğümüz projelerden bir tanesi valilik çağrı merkezinin oluşturulmasıydı ve artık sistem, bütün teknik alt yapısı ve personellerinin eğitimini tamamlanması suretiyle hizmete hazır hale getirildi. Özet olarak söylemek gerekirse, artık vatandaşımızın Diyarbakır'da taleplerini dilekçeyle ilgili birime vermesi gibi bir bürokratik işlem ortadan kalkıyor. Lice'nin bir köyünde veya mezrasında ya da Kulp'un bir köyündeki vatandaşın buralara gelmeden, derdini kime anlatacağını düşünme kaygısı yaşamadan, problemini bir cep telefonuyla çağrı merkezine ulaştırabileceği ve kendisinin de mutlaka çağdaş devletin özelliği olarak bilgilendirileceği bir yeni yapılanmayı artık hizmete alıyoruz" dedi.

Vatandaşların ağırlıklı olarak vakıf hizmetleri, sosyal hizmetler, eğitim hizmetleri, altyapı hizmetleriyle ilgili talepleri olduğunu belirten Vali Mutlu, çağrı merkezinin faaliyete başlaması ile vatandaşların sorunlarını ve taleplerini en kısa yoldan yöneticilere iletme imkanı bulacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 23:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?