7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diplomasını bebeğiyle aldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. Törene karnında 9 aylık bebeği ile gelen öğrenci ilgi odağı oldu.

 Törende konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi'nin öğrenci sayısının olması gerekenden az olduğunu söyledi.
Dicle Üniversitesi spor salonunda yapılan törene Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Kısa bir yöresel konserin ardından Tarım Bakanı Mehdi Eker'in gelmesi ile birlikte mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı. Törende öğrenciler çalınan yöresel şarkılar eşliğinde mezuniyetlerini doyasıya kutladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, önümüzdeki yıllarda mezun sayısını iki katına çıkarmak istediklerini ifade ederek, "Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır. Bunun için mezun öğrenci sayımızı artırma yanında mezunlarımızın çağdaş dünya ile rekabet edebilecek bir donanımla yetiştirilmeleri başta gelen hedeflerimizdendir. Göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli olarak öğrencilerimizi için hep daha iyisini
yapabilme arayışı ve gayreti içerisinde olduk" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise, öğrencilerin duygularını en derin içtenlikle paylaştığını belirterek, "Bugün bu mezuniyet töreninde çok yoğun bir şekilde okuldan mezun olduğum gün bana mezuniyetimi müjdeleyen dostumun sesini şu an da kulağımda hissediyorum. Aynı heyecanı şu an da duyuyorum. Zor bir süreci başarıyla bitirdiniz. Ben öncelikle çok kıymetli, ilkokuldan itibaren çok kıymetli öğretim üyelerimizi sizlere emek veren ve üniversitemizde sizleri bilginin en mükemmeli ile donatarak hayata hazırlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ BU KADAR ÖĞRENCİ İLE OLMAMALIYDI
Son olarak törende bir konuşma yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi'nin öğrenci kapasitesinin az olduğuna değinerek şunları söyledi:
"40 yıllık bir üniversite tabii ki azalma olacak. Ama yine de altyapısına, tarihine, bulunduğu bölgenin potansiyeli dikkate alındığında Dicle Üniversitesi bu kadar öğrenci ile olmamalıydı diye düşünüyorum. Bu tabii, bir günde bir ayda ve bir yılda olacak bir şey değil. İçinde bulunulan süreçte yapılan çabaları biliyorum ve takdirle izliyorum. Ama maalesef bugüne kadar yapılması gerekenler iyi yapılmamış.

Onun için bugün Selçuk Üniversitesi ile aynı tarihte kurulmuş olan Dicle Üniversitesi; bir tarafta 50-60 binlere ulaşan öğrenci sayısı ve bir taraftan 15 bin öğrencisi olan bir üniversite. Bunu mutlaka ileri bir doruğa taşımak lazımdır."
Törende ilgi odağı haline gelen Tarih Bölümü mezunu 9 aylık hamile Elvan Boğa, hamileyken mezun olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Son olarak, öğrenciler kep attıktan sonra sevinçlerini aileleri ile paylaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 16:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?