8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DİSKİ kalitesi tescillendi

Su ile ilgili tüm parametreleri analiz kapasitesine sahip, bölgenin en büyük biyoloji, kimya ve toprak laboratuarlarından olan Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Laboratuarı, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yeterlilik belgesi alarak kalitesini tescilledi.

İçme suyu kalitesi ve sürekliliği anlamında Türkiye'nin en yetkin kurumlarından olan DİSKİ Genel Müdürlüğü biyoloji, kimya ve toprak laboratuarlarına Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yeterlilik belgesi verildi.

DİSKİ olarak kente salt kesintisiz su vermekle kalmayıp verilen suyun kalitesi ve sağlığı konusunda da çok büyük hassasiyet taşıdıklarını belirten Genel Müdür Yaşar Sarı, bu amaçla kullandıkları ve gerekli teknik kapasitenin bulunduğu laboratuarlarının Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetki belgesi almaya hak kazandığını ifade etti. Kalitelerinin tescillenmesi anlamına gelen yeterlilik belgesi alan laboratuarları konusunda bilgi veren Sarı şöyle konuştu:

"Biz DİSKİ olarak kente 24 saat kesintisiz su vermekle kalmayıp, gerek Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerekse Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yönetmelikleri çerçevesinde verdiğimiz suyun sağlık açısından gerekli bütün analizleri yapabilecek bir laboratuara sahibiz. Bugün 24 saat esası üzerine günlük bin 500'ü aşkın analiz yapabiliyoruz laboratuarımızda. Bunu kesintisiz yapıyoruz ve yine bölgedeki çevre il ve ilçelere rahatlıkla hizmet verebilecek kapasitede, gerek teknik donanım gerekse personelimizle yeterli durumdayız. Bunu da Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yeterlilik belgesiyle belgelendirmiş bulunmaktayız. Bu laboratuarımız insanlar için ve çevreyle ilgili gerekli olan bütün analizleri bütün parametreleri yapacak kapasitede olup 24 saat esaslı çalışmaktayız. Biz DİSKİ olarak bölgemize, çevremize ve insanlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?