8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DİSKİ'den sayaç kampanyası

DİSKİ'DEN SAYAÇ KAMPANYASI

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) tarafından başlatılan kampanya ile su sayaçları evlerin dışına ücretsiz taşınıyor. Taşıma işlemini kendisi yapan ev sahiplerine bir yıl süreyle su faturalarında yüzde 50 indirim uygulanacak.

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyada konut içerisinde bulunan su sayaçlarının tümünün konut dışına taşınması zorunluluğu getiriliyor. Gerek sayaç okuma memurlarının yaşadığı sıkıntılar gerekse konut sahiplerinin mahremiyetine saygı temelinde elzem olan çalışmalara başlandı. Kentin çeşitli bölgelerinde DİSKİ tarafından yürütülen çalışmalarla su sayaçlarının dışarıya taşınmasına başlanırken bazı konut sahipleri de kendi imkanları ile sayaçları taşıyarak yüzde 50'lik indirimden

faydalanıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 185 bin aboneye hizmet götürdüğünü ve bu abonelerin su sayaçlarının okunup faturalandırıldığını belirterek, okuma memurlarının büyük zorluklarla görevlerini ifa etmek durumunda kaldıklarını ifade etti.

Gerek vatandaşları rahatlatma, gerekse DİSKİ faaliyetlerinde bir yeniliği başlatma amacıyla iki önemli karar aldıklarını da belirten Çağdaş, şöyle konuştu:

"Bunlardan birincisi DİSKİ'nin kendi imkanlarıyla su sayaçlarını dışarıya alması. Bu uygulamada vatandaşlarımıza bir tek kuruş fatura yansıtılmamaktadır. İkinci uygulamamız ise dileyen vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla su sayaçlarını dışarı almaları halinde bir yıl süreyle yüzde 50'lik su faturası indiriminden faydalanacaktır. Kentimizde 2006 yılı öncesinde yapılan konutlarda maalesef su sayaçlarının çoğu evlerin içindedir. 2006 yılında yeni imar uygulamalarında bu disiplin altına alınmıştır. Bu çalışmalarımızda tüm vatandaşlarımızın katkı ve desteklerini bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 17:08:04
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 19:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?