7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DİSKİspor tarih yazdı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİspor ilk defa mücadele ettiği 2. Lig Yükselme Grubu'nda geride kalan 16 sezon içerisinde galibiyet alamayan tek takım olarak tarihe geçti. Aynı zamanda 2009 yılı içerisinde maç kazanamayan tek takım oldu.

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 2008-2009 normal sezonu sona ererken, Bucaspor ve Mersin İdmanyurdu, Bank Asya 1. Lig'e direkt çıktı. Tokatspor, Tarsus İdmanyurdu ve Çorumspor, ilk 5 arasına girerek Ekstra Play-Off'a kaldı.
Bank Asya 1.Lig'e çıkacak 3. ve son takımın belli olacağı Ekstra Play-Off maçlarına klasman grubu liderleri Ç.Dardanelspor, K.Şekerspor, Turgutluspor, Trabzon Karadenizspor ve Şanlıurfaspor takımları da katılacak. Ankara'da tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak maçların kesin tarihi, kura çekimi ve başlama saatleri daha sonra açıklanacak.

TFF 2. Lig'in en dikkat çekici takımı ise DİSKİSpor oldu. Diyarbakır ekibi, 2006-2007 sezonunda tarihinde bir ilki yaşayarak 2. Lig'e çıktı. 2007-2008'in son haftasında Şanlıurfa Belediyespor'u yenerek küme düşmekten kurtulan DİSKİSpor, bu sezon birinci etap maçlarının sonunda yine Şanlıurfa Belediyespor'u deplasmanda 5-3 yenerek tarihinde ilk kez Yükselme Grubu'na kaldı. Ancak Yükselme Grubu hüsranla geçti ve takım 18 maçta, 14 yenilgi, 4 beraberlik alarak hiç galip gelemedi.

DİSKİSpor, Yükselme Grubu'na kaldığı için sezon başındaki hedefi olan ligde kalmayı başardı ancak 16. sezonunu geride bırakan 2. Lig Yükselme Grubu'nun en başarısız takımı unvanını kazandı. DİSKİSpor kayıtlara, Yükselme Grubu tarihinde galibiyet alamayan ilk takım ibaresiyle geçti. Sarı-Kırmızılı takım, 2009 yılı içerisinde maç kazanamayan tek takım unvanına da sahip. DİSKİSpor, 2009'un ilk 5 ayında galibiyet alamazken, Yükselme Grubu'nda en az gol atan takım (14) ve en fazla gol yiyen (37) takım oldu.

Takımı Yükselme Grubu'na taşıyan Sertaç Küçükbayrak'ın Yükselme Grubu'nun 6. haftasında görevi bırakmasından sonra teknik sorumluluğa getirilen Çetin İnsel de görev yaptığı 12 maçta galibiyet alamadı. DİSKİSpor, ligdeki 4 beraberliğini deplasmanda Eyüpspor (0-0), kendi sahasında Vanspor (0-0) ve Tarsus İ.Y (2-2) ve yine kendi Çorumspor'dan (0-0) aldı. Son 7 maçın tamamını kaybeden DİSKİSpor bu süreçte de hiç puan alamadı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 23:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?