7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diskispor'a dünya şampiyonu transfer

DÜNYA ŞAMPİYONU TEKVANDOCU DİSKİSPOR'DA

Dünya Tekvando Şampiyonu Ozan Berken Bindak, Diskispor Kulübü ile sözleşme imzaladı. Kulüp başkanı Metin Kılavuz, Bindak'ın 2012 yılında yapılacak olimpiyatlarda ve yapılacak diğer müsabakalara Diskispor adına katılacağını açıkladı.

Dünya Tekvaondo Federasyonu'nun (WTF) Meksika'nın Tijuana kentinde düzenlediği 8. Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda geçen yıl altın madalya kazanan Ozan Berken Bindak (7), Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor Kulübü ile sözleşme imzaladı. Bundan sonra yapılacak müsabakalarda Diskispor adına mücadele edecek olan Bindak'ın 17 Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliği bulunuyor. Dünya şampiyonunu Diskispor'a bağlayan sözleşme bir basın toplantısı ile duyuruldu. Basın toplantısına Diskispor Başkanı

Av. Metin Kılavuz, Basın Sözcüsü Ekrem Yeşil, Tekvando İl Temsilcisi ve Bindak'ın antrenörü Fatih Hillez ve Bindak'ın babası İsmail Bindak katıldı.

Diskispor Kulübü Başkanı Av. Metin Kılavuz, kulüp olarak sporu dili, ırkı, farklı toplulukları bir araya getiren evrensel barışa hizmet sunan bir etkinlikler bütünü olarak gördüklerini söyledi. Dünyada spor denince akla futbolun geldiğini belirten Kılavuz, "Bizler için spor demek aynı zamanda voleybol, basketbol, satranç, halk oyunları demektir. Tekvando demektir" dedi. Kılavuz, Ozan Berken Bindak'ın 2012 yılında yapılacak olimpiyatlarda ve yapılacak diğer müsabakalara, yeni adı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olan Diskispor adına katılacağını açıkladı.

Tekvando İl Temsilcisi ve Bindak'ın antrenörü Fatih Hillez ise Ozan Berken Bindak'ın tarihte bir ilki gerçekleştirerek geçtiğimiz yıl Gençler Dünya Şampiyonu olduğunu söyledi. İllez, Bindak'ın aldığı altın madalya ile Diyarbakır'ın adını altın harflerle tarihe yazdığını ifade ederek, "Kendisi Diyarbakır'daki sporcular içinde zirve yapan tek sporcudur. Dünya şampiyonu olması bizi gururlandırmıştır" dedi. Ozan Berken Bindak'a sahip çıkılmasının önemli olduğunu kaydeden İllez, Diskispor'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Kılavuz çiçekle birlikte Bindak'a bir de altın armağan etti.

Ozan Berken Bindak'ın babası İsmail Bindak ise, "Benim için oğlumun Diskispor Kulübü'nde bulunması önemlidir. Bir o kadar da oğlumun Diyarbakır'da kalması benim adıma, ailem adına çok sevindiricidir" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU TEKVANDOCU DİSKİSPOR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:31:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 23:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?