7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DİSKİspor'un hakem isyanı

TFF 2. LİG

TFF 2. Lig 5. Klasman Grubu'nda mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda aldığı 2-1'lik mağlubiyetle 37 puanla kümede kalmasını büyük tehlikeye soktu.

Pazar günü deplasmanda oynadığı Tarsus İdmanyurdu maçında, rakibine 2-1 yenilerek kümede kalmak için büyük avantaj kaybetti. Sarı-kırmızılı kulübün basın sözcüsü Ekrem Yeşil, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin kurulu (PFDK), geçen hafta kendilerine ceza yağdırdığını söyleyerek, "Başka takımlar hakem bıçaklıyorlar, aldıkları ceza sahalarında seyircisiz oynama. Bu ceza mükafat olarak veriliyor. Bize ise her ne hikmetse en ağırı uygulanıyor.

Takım olarak kümede kalma mücadelesi veriyoruz. Bu kadar cezayı hak etmedik. Bu yetmezmiş gibi pazar günü deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile oynadığımız maçta, hakem Sinan Cem İyihuylu aleyhimize çok ağır iki tane penaltı kararı verdi. Maçın ilk yarısında rakibimizle başa baş oyun sergiledik. Devreyi 0-0 bitirdik. İkinci yarıda ise aleyhimize düdükler çalmaya başladı. Futbolcularımızı oyundan düşürmek için ne lazımsa yapıldı. 50 Dakikada aleyhimize verilen penaltı ile 1-0 yenik duruma düştük. Maçta dengeyi kurup 61 dakikada golümüzü bulup 1-1 berabere ulaştık. Maçın sona kadarda iki takımda birbirine üstünlük kuramadı. 79. dakikada futbolcumuz Fatih, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişiyle mücadelemizi sürdürmeye başladık. Ama ne yazık ki maçtan puanla ayrılmamamızı isteyen oyunu bitireceğine 90+ 3'te yine aleyhimize penaltı vererek sahadan mağlubiyetle ayrılmamızı sağladı. Kaderimizle oynayan bu hakemi gözlemciler nasıl rapor edecek bilemiyorum. Kimi kime şikayet edeceğimizi bilemiyoruz. Sanki bir güç bizim ligde kalmamızı istemiyor. Maçın hakeminin art niyetli kararları bunun göstergesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 11:19:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 16:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?