7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyar, Manisa'ya umutlu gitti

Bank Asya 1. Lig'de hafta sonu deplasmanda Manisaspor ile karşılaşacak olan Diyarbakırspor, Manisa'ya umutlu gitti.

Lig bitimine iki hafta kala şampiyonluk yolunda en yakın rakibine 4 puan fark atan Diyarbakırspor'da artık Süper Lig hesapları yapılıyor. Teknik direktör Coşkun Demirbakan, hedeflerine ulaşmak için kalan iki maçta en az 2 puan almaları gerektiğini söyledi.

Takımda sakat veya cezalı oyuncunun bulunmadığını belirten Demirbakan, "Hazırlıklarımızı bitirdik. Manisa'ya moralli bir şekilde gidiyoruz. Çok çalışmadan puan kazanılmaz. Bu mümkün değil. Sahada bir varlık göstereceksin. Hiçbir maç kolay değil. Bu maçımız için futbolcularımızı uyardık. Bugüne kadar topladığımız 58 puanı kolay toplamadık. Kasımpaşa'nın 9, Karşıyaka'nın 5 puan gerisindeydik. Çok zorlu mücadeleler yaptık. Bu maçımız da elbette zor olacak. Rakibimizin kazanmak isteği gibi, biz de iki maçtan en iki puan almalıyız ki, Süper Lig'e çıkışımızı garantileyelim. Taraftarlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz" dedi.

Diğer yandan, sezon başından beri ödenmeyen futbolcu alacakları için de çözüm arayışlarına başlandı. 32 maç başı ve yüzde 70 transfer taksidi alacakları bulunan futbolcuların şampiyonluk primleri de önceki günlerde özel protokol yapılarak garanti altına alınmak isteniyor. Daha önce alınan kararla olağanüstü genel kurulun 3 Mayıs'ta yapılacağı açıklanmıştı. Ancak şampiyonluğun garantilenmemesi nedeniyle kongre ileri bir tarihe ertelendi. Başkan Dr. Abdurrahman Yakut'un yeniden aday olma konusunda henüz kararını vermediği öğrenildi. Başkan Yakut, eski borçların çözümüyle ilgili bazı çalışmalar yapıldığını ancak bunların yeterli olmadığını, önümüzdeki günlerde kent yöneticileri ve siyasilerle bir araya geleceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?