7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyar işi mucizeye bıraktı

DİYARBAKIRSPOR'DA ÜMİTLER TÜKENDİ

Diyarbakırspor'un, Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Beşiktaş'a yenilerek kümede kalma ümitlerini büyük ölçüde tüketmesi kentte adeta matem havası meydana getirdi.

Pazar günü oynadığı seyircisiz maçta Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan Diyarbakırspor, en yakın rakibi Sivasspor'un da Kasımpaşa maçından 1 puanla ayrılmasıyla ligde kalma umutlarını büyük oranda tüketti.

Güneydoğu ekibinin bu başarısızlığı kentte büyük üzüntüyle karşılanırken, Diyarbakırspor Teknik Sorumlusu Mehmet Budakın, başarısızlığın sorumlusu olarak eski teknik direktörleri Güvenç Kurtar'ı gösterdi. Kurtar'ın takıma büyük zarar verdiğini ileri süren Budakın, "Takımımız Ziya Doğan zamanında iyi mücadele ediyordu. Güvenç Kurtar'ın getirilmesi yanlış bir karardı. Sivasspor ve Manisaspor teknik adam adam değişikliklerinden sonra çıkışa geçerken biz dibe vurduk. Kurtar, iyi oyuncuları kadro dışı bıraktı. Yabancı oyuncuların gitmesine neden oldu. Takımın mücadele gücünü düşürdü. Takımımızın düzenini bozdu ve futbolcuları küstürüp kadro dışı bıraktı. Maalesef 6 maçta 3 puan alabildi. Bu da bizi bu duruma itti" dedi.

"LİGDE KALMA ŞANSIMIZ MUCİZELERE KALDI"

Ligde kalma şanslarının önemli ölçüde tükendiğini kabul eden Budakın, "1 hafta boyunca Beşiktaş'a bilendik. Duran toplardan etkili olduklarını biliyorduk ve bunun çalışmasını yapmıştık. Futbolcularımın bir anlık konsantrasyon bozukluğu nedeniyle golü yedik. İkinci yarıya çok iyi başladık. Gerekli riskleri aldık. İyi oynama başladık ancak basit bir golden sonra direncimiz kırıldı. 3. golden sonra direncimiz tamamen bitti. Ligde kalabilmek için galip gelmemiz gerekiyordu. Devre arasında 1-0 mağluptu Sivas. Bu sonuç futbolcularımızı ateşledi. İkinci yarıda elimizden geleni yaptık ama 2. golden sonra direncimiz düştü. Rakibimiz de başka maçlarda göstermediği performansı bize karşı gösterdi. Ligde kalışımız artık mucizelere kaldı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 16:53:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?