7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyar transferde hata istemiyor

Diyarbakırspor, geçmiş yıllarda Turkcell Süper Lig'den düşmesine neden olan transfer hatalarını tekrarlamamak için bu sezon daha temkinli davranacak.

Önümüzdeki sezon Turkcell Süper Lig'de mücalede edecek kadroyu oluşturmaya çalışan Yeşil-kırmızılı yönetim, özellikle yabancı oyuncular konusunda bilinmeyen ve tanınmayan isimleri almamaya özen gösterecek.

Yönetimin, ayrıca yeni transferlerle yapılacak sözleşmelerde şartların kulübün lehine olması için çok titiz davranacağı belirtiliyor. Menajerler tarafından tavsiye edilen oyuncular yerine Türkiye liglerinde takip edilen, bilinen ve takıma yararlı olacaklarına inanılan oyuncular tercih edilecek.

Transfer listesinin, futbolcuların alacaklarının ödenmesinden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi. Diyarbakırspor, Futbol Federasyonu'na başvuran futbolcuların alacaklarıyla ilgili sorunu çözerek şampiyon kadroyu korumak istiyor.

Alacaklarını tahsil etmek amacıyla Futbol Federasyonu'na başvuran futbolcularla ilgili sorunun çözümü için TFF, 8 Haziran'a kadar Diyarbakırspor'a süre verirken, Yeşil-Kırmızılı kulüp de bu sorunun çözümü için arayışlar devam ediyor. Kulüp başkanı Dr. Abdurrahman Yakut'un girişimleri sonucu olumlu sonuçlanmak üzere olan kredi anlaşmasıyla hem futbolcuların 3.5 milyon TL'lik alacakları hem de kulübün diğer borçları ödenmesi amaçlanıyor.

Bu konudaki çalışmaların bu hafta içerisinde kesin bir sonuca ulaşması bekleniyor. 8 Haziran'a kadar sorun çözülmediği takdirde Diyarbakırspor'un şampiyon kadrosunda bulunan 23 futbolcu serbest kalacağı gibi sözleşmesi devam eden ya da takımda kalması istenen 14-15 futbolcu serbest kalacak. Bu durumda kulüp maddi ve manevi olarak çok büyük bir zarara uğrayacak, federasyondan da transfer yasağı ve lisans çıkaramama cezası alacak.

Öte yandan, Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu, kentin çeşitli yerlerine 'Diyarbakırspor'a Süper Lig'de başarılar dileriz' yazılı pankartlar asarak, Yeşil-kırmızılı takıma jest yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?