7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakaır'da koza şenliği

Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından önümüzdeki ay ipekböcekçiliğini yaygınlaştırmak için Kulp İlçesi Narlıca Köyü'nde şenlik düzenleneceği belirtildi. 

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, amaçlarının ipekböcekçiliğini yaygınlaştırmak olduğunu ve bu nedenle 5 Temmuz tarihinde Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Narlıca Köyü'nde şenlik düzenleyeceklerini ifade ederek, "Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde koza üretimi için ipekböcekçiliği yetiştiriciliği alanında üreticilere eğitim desteği verilmiştir. 

Elde edilen kozanın hasat dönemine girildiğinden dolayı üreticileri biraraya getirip, bu faaliyette rol alan Avrupa Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi Odası ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kurumlarla buluşturmak, ilişkilerinin geliştirilmesine daha fazla katkı sunmak ve başarılı olan üreticilere çeşitli ödüller vermek üzere bu şenlik düzenlenecektir. Şenliğin amaçlarından bir tanesi de elde edilen kozaların çeşitli boyutlarıyla değerlendirilerek yaygınlaştırmak ve bölgede yeni bir istihdam alanı üretmektir. Bu şenlik bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır" dedi. 

Kulp Koza Şenliği, 5 Temmuz 2006 tarihinde Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Narlıca Köyü'nde yapılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 17:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?